Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile cu coacaze cultivate in sistem ecologic

37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Coacazele reprezinta o sursa excelenta de profituri pentru romaniicare se decid sa se implice in demararea acestor afaceri profitabile. Pentru coacaze exista un nivel extrem de inalt de cerere, cerere neintrerupta si acoperita intr-o pondere prea mica in Romania sau peste hotare. Pretul de comercializare al acestor fructe este unul deosebit de avantajos pentru producatori si mai ales pentru cei care practica agricultura ecologica.

Iata cateva detalii esentiale despre infiintarea plantatiilor de coacaz, conform ghidului "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic":
 

La infiintarea plantatiilor de coacaz trebuie acordata atentie mare alegerii terenului in zonele cele mai favorabile, iar in cadrul acestor bazine pomicole trebuie cunoscute bine valorile principalilor factori pedoclimatici care pot constitui factori limitativi in extinderea culturii coacazului.

Arealul de cultura al coacazului este destul de intins incepand din Italia, trecand prin centrul si vestul Europei pana in Suedia si CSI, fiind cultivat chiar si in Siberia (cel negru in special). Prin urmare, si in tara noastra acest grup de plante pomicole gaseste conditii foarte favorabile de crestere si fructificare.

Experienta capatata in cateva statiuni de cercetare (Cluj, Bistrita, Voinesti, Bilcesti, Falticeni etc.) unde au fost facute si o serie de studii privind cerintele coacazului fata de factorii de mediu, comportarea soiurilor si tehnologia de cultura, dau certitudinea obtinerii unor rezultate corespunzatoare, daca se efectueaza o buna zonare a culturii si se respecta tehnologia de infiintare si exploatare a plantatiilor.

La alegerea zonelor si a terenurilor pentru viitoarele plantatii trebuie sa tinem cont de cerintele coacazului fata de factorii de mediu. Trebuie avute in vedere, in primul rand, frecventa gerurilor si oscilatiilor de temperatura, brumele tarzii, frecventa, directia si taria vanturilor, precipitatiilor, natura solului si nu numai.


>>>Aflati mai multe detalii esentiale referitoare la cultivarea coacazului in sistem ecologic in cadrul ghidului "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic".


Tags: coacazcultivarea arbustilor fructifericultivarea arbustilorafacericoacaze

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale

Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>

uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor

Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]