Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afaceri profitabile cu fasole de gradina!
Fasolea se cultiva pentru pastaile imature sau pentru boabele imature sau uscate, fiind bine apreciata din cele mai vechi timpuri. Fasolea este o leguma aliment cu mare aport de proteine vegetale, saruri minerale, vitamine si fibre. Se preteaza foarte bine pentru diverse sisteme de conservare atat sub forma de pasati (conservata sau congelata), cat si sub forma de boabe. Este o leguma care se consuma pe tot parcursul anului.
Mexic si Peru sunt tarile de origine ale tuturor speciilor de fasole cultivate astazi, prezenta acestei legume in hrana populatiei indigene fiind semnalata inca de acum 5.000-7.000 de ani.In Europa a fost introdusa de Cristofor Columb, care aprecia foarte mult boabele de fasole ca hrana in lungile sale expeditii pe mari si oceane. Fasolea era apreciata pentru calitatile nutritive, cat si pentru posibilitatile relativ simple de conservare.
Astazi se cultiva si se consuma in intreaga lume. In tara noastra se poate cultiva in toate zonele agricole, in camp si chiar in sere si solarii.
De asemenea, trebuie retinut faptul ca fasolea comuna este o planta anuala, erbacee, cu portul determinat sau nedeterminat. Fasolea urcatoare are o tulpina de 3-5 m, volubila. Fasolea oloaga (pitica) are o tulpina dreapta, ramificata si scurta. In functie de soi si de conditiile pedo-climatice, inaltimea plantei poate fi de 40-60 cm.
Fasolea este o specie relativ exigenta la temperatura, minimul ecologic pentru aceasta specie fiind situat in jurul temperaturii de 10 grade C. Temperaturile optime de crestere, inflorire si fructificare sunt situate in jurul a 20-25 de grade C.
Fara a avea exigente deosebite fata de umiditatea din sol, este necesar totusi sa se asigure apa atunci cand sunt perioade de seceta mai ales la infloritul si legatul pastailor. Excesul de apa poate provoca insa daune semnificative prin asfixie radiculara sau prin favorizarea aparitiei bolilor criptogamice si bacteriozelor.
>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare pentru a va consolida o afacere agricola cu fasole in cadrul ghidului "Cultivarea legumelor in sistem ecologic"!
Noutati si recomandari in agricultura
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Cultura castravetelui anti-diabet
Castravetele amar cea mai profitabila cultura agricola din Romania la momentul actual

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Exploatati incredibila piata a felicitarilor Aceste produse carora poate nu le-ati acordat pana acum atentia cuvenita aduc venituri colosale si constante an dupa an Puteti castiga fara efort minimum 1 000 de euro net luna

[GHID PRACTIC] Cultura de sofran
Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit