Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile cu plantatia de trandafiri: Inmultirea trandafirilor

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Plantatia de trandafiri reprezinta o mina de aur pentru romanii ce detin terenuri arabile fertile si cu pH corespunzator sustinerii unei astfel de culturi. Evident, nu va fi simplu sa profitabilizam o astfel de afacere, insa recompensele ne fac sa uitam de eforturi.

Astazi va prezentam cateva informatii extrem de valoroase, extrase din ghidul "Trandafirii – afacerea secreta a agricultorilor de succes":

"Inmultirea soiurilor nobile de trandafiri se realizeaza prin butusi si prin altoire. Inmultirea prin butasi nu se poate face la toate soiurile, pentru ca numai lastarii si ramurile trandafirilor cu lemn moale au Insusirea de a Inradacina atunci cand sunt puse In nisip sau pamant. Se pot inmulti prin butasi mai ales trandafirii poliantha, dar si unele soiuri de trandafiri urcatori. Butasii se pot realiza vara, precizeaza specialistii (in verde) sau toamna tarziu (in uscat).

Vara,butasii verzi se pregatesc din lastari ce au Inflorit, cu lungimea de 10 – 45 cm. In varf se lasa doua frunze, care se ciupesc la jumatate.

Lastarii se taie la baza imediat sub un ochi, iar la varf cu 1-2 cm deasupra ultimului ochi. Pentru aceasta operatiune folosim un briceag „sanatos”. Pentru inradacinare, butasul se poate planta In ghivece sau ladite cu nisip In care acestia se infig la o adancime de 3 cm.

Pentru o buna umiditate, nisipul din ghiveci se mentine In permanenta reavan, iar butasul se acopera cu un borcan de sticla. In primele zile, butasii se uda cu apa (prin pulverizare).

Pe de alta parte, la butasirea In uscat, butasii reprezinta portiuni de ramuri anuale, lungi de 15 – 25 cm, care se pregatesc de regula toamna, dupa caderea frunzelor. Acesti butasi se pastreaza peste iarna la nisip In beci si se planteaza In primavara. In toamna urmatoare, dupa inradacinare, butasii se pot planta la locul definitiv."

sursa: Cultivarea trandafirilor - Afacere de succes in Romania >>>>



Tags: afaceriafaceri cu trandafiriafaceri trandafiriafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

APIA da startul platilor ANT

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>

MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii

Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]