Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Afacerile ecologice - Viitorul fermierilor de succes
In momentul de fata, in Romania sunt zeci de mii de hectare cu produse ecologice. Avem terenuri cultivate cu grau, floarea-soarelui sau porumb. O mare parte din productie este exportata in tarile europene, informeaza Agrobiznes.md.
In contextul acordarii de subventii serioase de catre stat si augumentat de exemplul dat de alte tari, romanii sunt din ce in ce mai motivati sa treaca de la agricultura obisnuita la cea ecologica.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cultura de sofran
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Conform expertilor, pe durata intregului lant de obtinere a unui produs ecologic, operatorii sunt obligati sa respecte regulile stabilitate in legislatia comunitara si nationala.
Activitatea producatorilor ecologici este supusa unor vizite de inspectie, realizate de organisme acreditate si de certificare, cu scopul controlului conformitatii cu prevederile legislatiei in vigoare privind productia ecologica, informeaza Agrobiznes.md.
Conform sursei amintite, 95% din productia eco ajunge pe piata europeana. Iurie Senic, seful serviciului productiei ecologice si produse de origine din cadrul Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare (MAIA), spune ca produsele ecologice cel mai des intalnite in R. Moldova sunt graul, porumbul, soia sau floarea-soarelui.
„Directia in care activez a fost fondata in 2003. Daca in primul an de activitate am avut productie ecologica pe 200 ha de pamant, atunci in anul 2013 aveam circa 61 de mii de ha. Mai mult, acum 95 la suta din productie este exportata in state din Europa, precum Danemarca, Franta, Italia sau Germania", noteaza Iurie Senic, citat de Agrobiznes.md.
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
Cine va paria pe agricultura ecologica, in urmatorii ani va reusi sa atraga profituri de invidiat
de Alina ConstantinescuDe ce sa incepeti o afacere in agricultura ecologica
de Stanciu IoanaAfaceri bune in agricultura ecologica - pepenele galben
de Idei de afaceriAlimentatia porcilor in sistem de agricultura ecologica
de Dragos CraciunAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit