Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura biodinamica, alternativa moderna a agriculturii traditionale

de Andrioae Ruxandra 18 Aug. 2014 5135
4.79 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Esti fan al alimentatiei bio? Atunci ai putea fi interesat de cultivarea biodinamica, o oportunitate de afacere privita ca fiind alternativa agriculturii traditionale. Iata care sunt bazele agriculturii biodinamice si ce resurse te pot ajuta sa incepi o astfel de afacere.

Agricultura biodinamica este, practic, o metoda de cultivare organica, dar include cunostinte de antroposofie, o conceptie despre om si lume fundamentata de Rudolf Steiner, care isi propune sa ofere cunostinte despre lumea spirituala obtinute prin cercetarea spiritual-stiintifica. Omul de stiinta de origine austriaca, Rudolf Steiner, fondatorul acestei stiinte, a pus bazele agriculturii biodinamice. Studiul sau a venit in intampinarea nevoii de a regenera solul in urma  deteriorii cu fertilizatori chimici in secolul 20. Astfel, discutam despre o afacere prietenoasa cu mediul inconjurator.

Cultivarea biodinamica are aceleasi principii ca si agricultura traditionala, in sensul ca omul foloseste solul pentru a produce hrana intr-un mod in care aceasta este conservata, imbunatatita si, mai ales, nu distruge calitatea solului. Acest fel de hrana este mult mai bogata din punct de vedere nutritional si mai gustoasa decat cea rezultata din agricultura traditionala.


Agricultura biodinamica are o  influenta pozitiva asupra dezvoltarii intregului ecosistem. Pentru a avea un profit maxim, de exemplu, cultivarea trebuie sa se sincronizeze cu ciclurile astrologice.

Cultivarea biodinamica este de asemenea caracterizata de noua retete speciale biodinamice de imbunatatire a calitatii solului si a cresterii plantelor.
Aceste retete au la baza ierburi medicinale fermentate. Pregatirea solului consta in instructiuni specifice, astfel incat agricultura biodinamica se transforma intr-un domeniu special, care trebuie aprofundat pe cale sistematica.

Ca orice afacere, si agricultura biodinamica trebuie sa includa strategii de marketing care sa ii scoata in evidenta toate calitatile, astfel incat sa fie vizibila pentru clientii care sunt interesati de hrana sanatoasa si de protectia mediului.

Oamenii vor sa manance din ce in ce mai sanatos, vor sa excluda hrana care contine chimicale, astfel ca metodele agriculturii biodinamice sunt perfecte pentru obtinerea de legume si fructe cu adevarat bio.


Tags: bioecoecologiemediuagricultura organica

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.79 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Ministerul Economiei: Schema de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole

de Bianca Tila
04 Mai 2023
Ministerul Economiei pregateste o schema de ajutor de stat pentru procesarea produselor agricole, avand in vedere ca trebuie facuta separerea intre...

Ferma ecologica de gaini Brahma. Detaliile investitiei

de Idei de afaceri
08 Ian 2024
Pentru constituirea fermei de gaini Brahma este necesar un teren de 500 m, aflat in posesia intreprinzatorului. Activitatea se poate desfasura in...

Afaceri profitabile de pana la 8.000 euro. Metode de recoltare in agricultura

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru ca afacerea cu lavanda sa fie una profitabila, cultivatorul trebuie sa se decida de la inceput care este modalitatea de valorificare a...

Conversia de la agricultura conventionala la cea ecologica

de Idei de afaceri
16 Nov 2022
Trecerea de la agricultura conventionala la cea ecologica nu se face brusc, ci prin parcurgerea unei perioade tranzitorii, numite „perioada de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]