Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agricultura ecologica si situatia din Romania
In urma cu 15-20 de ani, agricultura ecologica era prezenta la noi in tara, numai in bibliografie, cateva lucrari de popularizare incercand sa familiarizeze pe cei interesati cu notiunile si tehnicile de agricultura ecologica. Astazi, afacerile din agricultura ecologica se afirma ca oportunitati serioase de obtinere de profit pentru cei interesati.
In 1991, la Statiunea de Cercetari Legumicole Bacau, se constiuie primul poligon experimental de legumicultura ecologica, in care s-au studiat atat posibilitatile de realizare a unei productii eficiente de legume „bio”, cat si evolutia solurilor in procesul de conversie de la agricultura conventionala al agricultura ecologica.
Cresterea prepelitelor japoneze

Cultura castravetelui anti-diabet

Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Romania dispune de conditii unice pentru productia bio (sol, clima, ponderea populatiei agricole, traditie in agricultura), precum si de interese care motiveaza dezvoltarea acesteia.
Astfel, chimizarea si tehnologizarea nu au atins inca nivelul din tarile occidentale, productia nefiind dependenta de acestea in fapt si in concept. Inca se pot delimita perimetre ecologice, nepoluate unde sa se plice tehnicile bio. Piata externa pentru produse ecologice este inca libera, lipsita de concurenta la unele specii de legume si fructe pe care noi le putem produce(vinete, pepeni, ardei gras, lung si gogosar, telina, caise, piersici, prune etc.)
De asemenea, trebuie retinut faptul ca preturile pentru produsele bio sunt mult mai avantajoase iar consumatorul nu va emite pretentii deosebite la aspecte calitative privind:calibrarea, simetria, uniformitatea culorii etc., elemente esentiale pe piata conventionala.
De altfel, agricultura ecologica realizeaza progrese remarcabile in Romania ultimilor ani chiar daca nu intotdeauna guvernele i-au acordat locul pe care il merita in reabilitarea micilor gospodarii taranesti.
Faptul ca suprafetele certificate au crescut de la 17.000 de ha in anul 2000 la peste 190.000 de ha in anul 2007, marcheaza interesul pe care aceasta activitate l-a starnit in randul agricultorilor. Este de remarcat si faptul ca exista o piata potentiala importanta pentru produsele ecologice chiar la noi in tara, studiile de piata efectuate evidentiind ca 10-12% din consumatorii urbani romani sunt convinsi de faptul ca doresc si pot sa-si asigure o hrana mai sanatoasa.
Daca adugam la aceasta si faptul ca exportul de produse ecologice este inca neatins de reglementarile europene, produsele fiind inca insuficiente pe pietele occidentale, putem sa consideram „afacerea bio” o oportunitate deosebita pentru mica proprietate agricola din Romania, mai ales in perspectiva integrarii europene.
Experienta si rezultatele celor care au adoptat aceasta alternativa agricola confirma faptul ca rezultatele obtinute sunt pozitive, posibile si eficiente, conditia esentiala fiind dobandirea uneor piete sigure de desfacere.
Aflati mai multe informatii despre agricultura ecologica si oportunitatile de afaceri aferente aici.
Noutati si recomandari in agricultura
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Cultura de sofran
Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume

[GHID PRACTIC] Cresterea prepelitelor japoneze
Comanda acum ghidul afacerii tale cu prepelite japoneze CD-ul Cresterea prepelitelor japoneze Evita acum riscurile inerente inceputului unei afaceri

[GHID PRACTIC] Cultura castravetelui anti-diabet
Castravetele amar cea mai profitabila cultura agricola din Romania la momentul actual



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit