Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agroland Business System afiseaza cresteri semnificative

de Bianca Tila 09 Iul. 2024 57
Agroland Business System afiseaza cresteri semnificative
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agroland Business System, grup antreprenorial romanesc de retail, agricultura si alimentatie, anunta cresterea semnificativa a productiei de furaje si oua de consum in T2 din 2024.

Grupul detine cea mai mare retea de magazine agricole din Romania. De asemenea, platforma avicola Mihailesti a vandut 15,3 milioane de oua de consum in T2 2024. In acest context, se subliaza o majorare de 80% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
 
Magazinele proprii Agroland au afisat o majorare cu 14% a numarului de clienti, iar valoarea medie a bonului fiscal a crescut cu 3% fata de T2 2023.
 
"Evolutia pozitiva a companiei noastre a continuat si in al doilea trimestru al anului, cu imbunatatiri ale indicatorilor operationali pe care ii urmarim. 
 
Acest succes se datoreaza investitiilor eficiente realizate in ultimii ani, atat in dezvoltarea segmentului de productie a furajelor si oualor de consum, cat si in ajustarea constanta a retelei de retail, prin mentinerea magazinelor profitabile si deschiderea de noi magazine MEGA in zonele cu potential comercial. 
 
Investitiile noastre actuale si cele viitoare sunt destinate pietei interne, deoarece Romania se confrunta de mai multi ani cu un deficit comercial semnificativ, cauzat de exportul de materii prime ieftine si importul de produse finite mai scumpe. 
Pentru a inversa acest trend, este necesara cresterea productiei interne pentru a satisface cererea locala, urmand ca ulterior sa fie exportat si surplusul de produse finite. 
 
Privind partea pozitiva, observam ca in ultimii ani exista tot mai multi antreprenori care, la fel ca grupul Agroland, au investit in capacitati de productie locale, utilizand materii prime autohtone, iar in timp aceste companii au potentialul de a deveni jucatori importanti la nivel regional", spune Horia Cardos, fondator si CEO al Agroland Business System.
 
In ceea ce priveste productia de oua de consum, aceasta a crescut de la o medie lunara de 2,8 milioane de oua in T2 2023 la 5,1 milioane de oua in T2 2024, o majorare cu 80%.
 
Productia de furaje a crescut cu 233%, la 4.842 de tone in T2 2024, fata de 1.454 de tone in T3 2023, momentul operationalizarii in integritate a investitiilor planificate.
 
In primele sase luni ale anului, productia de furaje a inregistrat o crestere de 102%, comparativ cu al doilea semestru din 2023, de la 4.241 de tone in S2 2023 la 8.570 de tone in S1 2024.
 
In T2 2024, Agroland a afisat o crestere cu 14% a numarului de clienti fata de T2 2023, pana la aproximativ 583 de mii de persoane. 
 
Agroland Business System este listata pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti incepand cu data de 1 martie 2021 si se tranzactioneaza sub simbolul AG.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: agroland business systemcresterefurajeoua de consum

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

APIA a autorizat la plata 35 milioane de euro

APIA a autorizat la plata, in prima zi, suma de 35,53 milioane de euro, reprezentand un avans pentru un numar de 50.137 fermieri....citeste mai mult>>

APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani

Pentru fermierii romani, aceasta luna va fi una importanta, atat din punct de vedere financiar, cat si al lucrarilor care se desfasoara in aceasta perioada....citeste mai mult>>

Plati APIA: Fermierii vor primi subventiile pe hectar si animale

Campania APIA aferente primei transe din subventii se apropie. Pe data de 16 octombrie, fermierii vor primi banii pe hectar si animale....citeste mai mult>>

Articole conexe

Idee de afacere profitabila: cresterea viteilor, mieilor sau a iezilor

de Idei de afaceri
30 Aug 2024
Cresterea viteilor, mieilor si a iezilor reprezinta o oportunitate profitabila in sectorul agricol, iar utilizarea echipamentelor moderne poate...

Cresterea prepelitelor. O afacere cu o rata a profitului de peste 700%

de Idei de afaceri
13 Aug 2024
Cresterea prepelitelor japoneze pentru oua si carne este o afacere cu un potential de exceptie, lucru datorat faptului ca oul de prepelita este un...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

Agricultura din Romania, crestere impresionanta

de Florin Amariei
20 Mai 2019
Conform datelor furnizate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, agricultura din Romania a cunoscut o crestere impresionanta in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]