Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agrostar: Productia agricola va fi mai redusa decat anul trecut

de Adela Simonescu 14 Iun. 2012 3520
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Productiile vegetale din 2012 vor fi mai reduse cu 2-3% fata de cele inregistrate in anul 2011, noteaza presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Agricultura, Niculae Stefan. Problemele productiilor vegetale din 2012 sunt legate de seceta inregistrata in toamna anului trecut, desi ploile din luna mai au reusit sa salveze aproape toate culturile agricole ale acestui an, mai noteaza Niculae Stefan pentru Agerpres.

"Nu cred ca vom avea productiile anului 2011 pentru ca, din pacate, am avut o toamna secetoasa si agricultorii au pierdut multi bani la cultura de rapita, care a fost distrusa in proportie de 80%. Ploile din luna mai ne-au salvat insa foarte mult, au fost bune pentru toate culturile, chiar daca pe ici pe colo au mai fost probleme"  a declarat, miercuri, pentru AGERPRES presedintele Agrostar, Niculae Stefan.  
De asemenea, presedintele Agrostar a mai subliniat faptul ca vor exista productii importante si in 2012, in principial la grau si orz, porumb si floarea soarelui. Cu toate acestea, Niculae Stefan apreciaza productii agricole mai redus cu 2-3 procente fata de cele inregistrate anul trecut.

Mai mult, seful Agrostar noteaza pentru Agerpres faptul ca este nevoie de analizarea si luarea de masuri cat mai rapid pentru comasarea si cadastrarea terenurilor agricole. Niculae Stefan mai subliniaza ca este nevoie de politici speciale pentru comasarea terenurilor agricole si de alocarea de fonduri de la stat, fonduri europene sau de un parteneriat cu Banca Mondiala pentru rezolvarea problemelor legate de cadastrarea terenurilor agricole.


Tags: productie agricole 2012comasare terenuricadastrare terenuriculturi agricole 2012

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]