Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai o gradina mare? Atunci incepe sa cultivi capsuni!

de Alexandra Popescu 19 Iun. 2014 4175
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ai o gradina impresionanta la tara si nu stii ce sa mai cultivi? Ai un teren care ajuta culturile sa dea roade? Detii si ceva bani pentru a-ti construi o sera? Atunci esti pe drumul cel bun si ai un mare avantaj in fata celorlalti. Iti poti deschide o afacere profitabila care sa aiba ca scop cultivarea capsunilor.

 
Cultivarea capsunilor este o afacere foarte profitabila in Romania, mai ales datorita cererii foarte mari care exista pe piata. Oferta romaneasca, insa, nu este prea numeroasa, deci ai din prima un avantaj important, mai ales ca oamenii cauta capsune romanesti, pentru ca sunt mai gustoase. 
 
Iar un al doilea avantaj pe care tara noastra il are este clima temperat-continentala, care ajuta la cultivarea multor specii de legume, fructe sau plante, conditii pe care alte tari nu le indeplinesc. Insa exista o conditie care trebuie indeplinita atunci cand cultivi capsuni. Sa stai, totusi, intr-o zona a tarii favorabila, atat din punct de vedere climatic si al solului, cat si al precipitatiilor (de exemplu, daca stai la munte, nu poti lansa o afacere de acest gen).
 
Pentru inceput, este indicat sa consulti, totusi, un specialist care sa te informeze despre fertilitatea solului unde vrei sa cultivi capsuni si daca toate conditiile sunt favorabile. Daca toate acestea se constata a fi perfecte, atunci este timpul sa te apuci de treaba.
 
Cultivarea capsunilor aduce o multime de beneficii pentru cei care fac acest lucru. In primul rand, acestia dau roade foarte repede, iar plantele tinere, care nu au mai mult de un an dau randament mare si productie pe masura. Recoltarea acestor delicioase fructe se face, spre bucuria ta si a cumparatorilor, de mai multe ori pe an. Dupa coacere, fructele nu se mai dezvolta, ramanand la stadiul initial in care au fost culese. In plus, cultivarea acestora se poate face si in sere, de unde poti scoate productie timpurie. 
 
Atunci cand vine vorba de vanzarea capsunelor, nu trebuie sa iti faci griji. Ele se vand destul de repede, fiind la mare cautare. In plus, capsunele sunt o sursa de vitamine, nutrienti si antioxidanti, perfecte pentru cei care adopta un stil de viata sanatos si nu numai. Copiii le adora! Cum Romania este nevoita sa importe capsune, pietele fiind pline de specii din Spania sau Italia, cei care cultiva sunt foarte putini. Poti vinde capsune procesatorilor de fructe, marilor magazine sau poti sa le vinzi singur, la piata. Un alt avantaj este ca un kilogram de capsune, mai ales primavara, costa foarte mult, ceea ce aduce un profit mai mare.
 
Pe langa vanzarea lor fizica, capsunele ajuta si la prepararea unor derivate. Gemurile, dulceturile sau siropurile fac parte din afacere, asa ca nu sunt de neglijat. In plus, toate acestea aduc un mare avantaj, toate produsele fiind 100% naturale. 
 
Pe de alta parte trebuie sa fii atent sa le vinzi cat mai repede, pentru ca sunt predispuse la mucegai sau se strica foarte repede, din cauza continutului de apa. 
 


Tags: afaceriidei de afacerioportunitati de afaceriafaceri capsuniafaceri agricole

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]