Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ai un solar: Fa-l rentabil!
Practic nu exista taran care sa nu-si amenajeze in curte la sfarsitul toamnei un mic solar pentru a-si pune necesarul de rasaduri pentru primavara. Pentru transformarea solarului in afacere propriu-zisa, nu este nevoie decat sa se schimbe perspectiva.
Una din principalele probleme ale micii agriculturi in Romania este ca ea orientarea din ce in ce mai mult spre autoconsum si nu spre productie in vederea desfacerii si obtinerii de profituri.

Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon

Ghid practic pentru realizat felicitari de lux

Cultura de sofran
Daca este facuta asa cum trebuie, cu ajutorul specialistilor si folosindu-se cele mai noi descoperiri in domeniu ea poate deveni extrem de rentabila. Este de ajuns sa comparam numai productiile la hectar de grau sau porumb intre noi si alte tari, care nu beneficiaza de aceleasi conditii pentru a vedea cat de in urma suntem.
Exista doua variante ale afacerii, in functie de terenul pe care il aveti la dispozitie. Daca este vorba doar de curte, atunci nu se poate vorbi propriu-zis de o afacere, „productia“ neasigurand decat necesarul gospodariei, surplusul fiind, daca exsita, prea mic pentru a constitui o resursa de venit semnificativa.
Pentru a deveni o afacere rentabila, este nevoie de o suprafata de cel putin 1 hectar.
Un solar poate fi utilizat in mai multe scopuri. Cel mai simplu si mai des folosit este pentru obtinerea de rasaduri. Acest lucru este foarte bun insa nu poate deveni o afacere.
Rasadurile au un pret foarte mic (investitia intr-un hectar de solar este destul de mare) iar valorificarea lor abia ar acoperi cheltuielile. Cel mai bine este ca in acest caz sa folositi productia doar pentru uz personal, urmand sa valorificati produsele.
A doua varianta este sa-l utilizati pentru obtinerea de legume si/sau fructe timpurii. In functie de tipul de solar pe care il folositi, afacerea se poate dezvolta in doua feluri.
Varianta simpla este sa obtineti recolte timpurii. Astfel, veti putea valorifica produsele la preturi speciale. Un avans de o luna va poate permite obtinerea unui pret cel putin dublu, daca nu chiar triplu fata de pretul din sezon.
Varianta complexa este aceea de a utiliza un solar cu incalzire. Asigurand o temperatura constanta tot timpul anului, puteti obtine mai multe recolte.
In principiu, majoritatea legumelor au un timp de maturare de circa trei luni. Astfel, in decursul unui an, puteti avea trei–patru recolte. Calculand intervalul de reclotare in „extrasezon“ puteti obtine profituri frumusele. De exemplu, pentru rosii, puteti avea o recolta in noiembrie–decembrie, o alta in martie–aprilie.
Noutati si recomandari in agricultura
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul Propriul meu plan de afaceri Ai planuri de afaceri standard - aplicabile in orice domeniu

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Realizati felicitari decupate Avantajul lor Se vand excelent si au o profitabilitate extraordinara la care alte afaceri pot doar visa

[GHID PRACTIC] Cultura de sofran
Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit