Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ajutor suplimentar pentru producatorii de fructe si legume

de Nita Alina 16 Mar. 2017 3440
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Deseori, producatorii agricoli intampina dificultati cand doresc sa isi valorifice productia in piete, oboare sau targuri. Din fericire, datorita noilor norme adoptate de Comisia Europeana, organizatiile producatorilor de fructe si legume vor beneficia de reguli mai simple si de un sprijin financiar mai substantial in perioadele de criza.

„In contextul agriculturii si al productiei de alimente din Europa, sectorul fructelor si legumelor este de o importanta vitala. Comisia Europeana a sprijinit acest sector si va continua sa ii fie alaturi. Este, de asemenea, esential ca milioanele de fermieri care produc unele dintre alimentele de cea mai buna calitate din lume sa fie rasplatiti in mod adecvat pentru eforturile lor, iar consumatorii sa aiba acces in continuare la aceste produse.”, a declarat comisarul european pentru agricultura, Phil Hogan.

Regulamentul referitor la sectorul european al fructelor si legumelor, actualizat si simplificat, va consolida rolul organizatiilor de producatori, sporind atractivitatea acestora pentru ne-membri si imbunatatind, in acelasi timp, functionarea sistemului existent de gestionare a pietei.

In plus fata de ajutoarele directe si de cofinantarea proiectelor de dezvoltare rurala de UE, producatorii de fructe si legume din UE au beneficiat de masuri de sprijin exceptionale, de 430 de milioane euro, de la impunerea de catre Rusia a embargoului asupra exporturilor de produse agroalimentare din UE, in august 2014. De asemenea, Comisia Europeana ofera organizatiilor de producatori o finantare suplimentara de aproximativ 700 de milioane euro pe an.

Pe langa acest ajutor de piata permanent, noile reguli vor aduce:

- o crestere a sprijinului disponibil pentru retragerile de pe piata in sectorul fructelor si legumelor;
- o mai mare atractivitate a organizatiilor de producatori din sector pentru cei care nu sunt, in prezent, membri ai acestora, printr-o definire mai clara a actiunilor care sunt eligibile pentru sprijin financiar din partea UE si prin stabilirea la 25% a procentului maxim de produse care pot fi comercializate in afara organizatiei;
 - o simplificare si o clarificare a legislatiei in ceea ce priveste organizatiile transnationale de producatori si asociatiile acestora.

Dupa adoptarea propunerii de Comisia Europeana, Consiliul si Parlamentul European au la dispozitie doua luni pentru a vota asupra regulamentului delegat, care va intra apoi in vigoare.

Context

UE sprijina in mod activ sectorul fructelor si legumelor prin intermediul sistemului sau de gestionare a pietei (care face parte din „organizarea comuna a pietelor agricole”), ce cuprinde patru obiective generale:

- un sector mai competitiv si mai orientat catre piata;

- mai putine fluctuatii legate de criza inregistrate in veniturile producatorilor;

- o crestere a consumului de fructe si de legume in UE;

- o crestere a utilizarii tehnicilor ecologice de cultivare si de productie.

Organizatiile de producatori puternice au un rol esential pentru abordarea la nivel colectiv a situatiilor neprevazute si dificile.


 Sursa: Comisia Europeana


Tags: producatori agricoliafacere cu fructeafacere cu legumesprijin financiar

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>

APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata

Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>

Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme

Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]