Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ajutor suplimentar pentru producatorii de fructe si legume
Deseori, producatorii agricoli intampina dificultati cand doresc sa isi valorifice productia in piete, oboare sau targuri. Din fericire, datorita noilor norme adoptate de Comisia Europeana, organizatiile producatorilor de fructe si legume vor beneficia de reguli mai simple si de un sprijin financiar mai substantial in perioadele de criza.
„In contextul agriculturii si al productiei de alimente din Europa, sectorul fructelor si legumelor este de o importanta vitala. Comisia Europeana a sprijinit acest sector si va continua sa ii fie alaturi. Este, de asemenea, esential ca milioanele de fermieri care produc unele dintre alimentele de cea mai buna calitate din lume sa fie rasplatiti in mod adecvat pentru eforturile lor, iar consumatorii sa aiba acces in continuare la aceste produse.”, a declarat comisarul european pentru agricultura, Phil Hogan.Propriul meu plan de afaceri
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Regulamentul referitor la sectorul european al fructelor si legumelor, actualizat si simplificat, va consolida rolul organizatiilor de producatori, sporind atractivitatea acestora pentru ne-membri si imbunatatind, in acelasi timp, functionarea sistemului existent de gestionare a pietei.
In plus fata de ajutoarele directe si de cofinantarea proiectelor de dezvoltare rurala de UE, producatorii de fructe si legume din UE au beneficiat de masuri de sprijin exceptionale, de 430 de milioane euro, de la impunerea de catre Rusia a embargoului asupra exporturilor de produse agroalimentare din UE, in august 2014. De asemenea, Comisia Europeana ofera organizatiilor de producatori o finantare suplimentara de aproximativ 700 de milioane euro pe an.
Pe langa acest ajutor de piata permanent, noile reguli vor aduce:
- o crestere a sprijinului disponibil pentru retragerile de pe piata in sectorul fructelor si legumelor;
- o mai mare atractivitate a organizatiilor de producatori din sector pentru cei care nu sunt, in prezent, membri ai acestora, printr-o definire mai clara a actiunilor care sunt eligibile pentru sprijin financiar din partea UE si prin stabilirea la 25% a procentului maxim de produse care pot fi comercializate in afara organizatiei;
- o simplificare si o clarificare a legislatiei in ceea ce priveste organizatiile transnationale de producatori si asociatiile acestora.
Dupa adoptarea propunerii de Comisia Europeana, Consiliul si Parlamentul European au la dispozitie doua luni pentru a vota asupra regulamentului delegat, care va intra apoi in vigoare.
Context
UE sprijina in mod activ sectorul fructelor si legumelor prin intermediul sistemului sau de gestionare a pietei (care face parte din „organizarea comuna a pietelor agricole”), ce cuprinde patru obiective generale:
- un sector mai competitiv si mai orientat catre piata;
- mai putine fluctuatii legate de criza inregistrate in veniturile producatorilor;
- o crestere a consumului de fructe si de legume in UE;
- o crestere a utilizarii tehnicilor ecologice de cultivare si de productie.
Organizatiile de producatori puternice au un rol esential pentru abordarea la nivel colectiv a situatiilor neprevazute si dificile.
Sursa: Comisia Europeana
Noutati si recomandari in agricultura
AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
Peste trei zile, fermierii care vor sa-si achizitioneze utilaje agricole prin programul "Rabla pentru tractoare" o pot face....citeste mai mult>>
AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale acorda finantari de aproape 13,7 milioane de euro prin interventia DR-20 - Investitii in sectorul zootehnic - componenta suine....citeste mai mult>>
APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
APIA informeaza ca efectueaza plata ajutorului de stat la motorina utilizata in agricultura pentru perioada 1 aprilie - 30 iunie 2024. Agentia transfera sumele prin intermediul Centrelor Judetene....citeste mai mult>>
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit