Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Armurariu pentru Austria - afacere agricola profitabila si fara concurenta
In Botosani se cultiva armurariul, care arata ca o intindere de "boscheti". Din aceste seminte se extrage insa similarina, un ingredient minune in refacerea ficatului.
In prezent, armurariul este cultivat doar pe suprafete reduse, de catre producatorii particulari, desi reprezinta o afacere agricola profiabila si fara mare concurenta in tara noastra.
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori

Afacere la cheie cu flori in ghiveci

Propriul meu plan de afaceri
Investitia intr-un hectar de cultura de armuraiu ajunge la 350 euro, productia variind intre 800 si 1.300 kilograme la hectar. Cu cat calitatea este mai ridicata, cu atat pretul poate fi mai mare.
Intinsa pe 50 de hectare, cultura de armurariu este cea mai compacta din Romania. Planta adora clima uscata, nu are nevoie de irigatii costisitoare, ci numai doua ierbicidari, spun expertii, potrivit incont.ro.
Dupa ce recolta de rmuraiu este pusa cateva ore intr-un uscator, este ambalata si trimisa in Austria.
Armurariul (Silybum marianum) este la noi in tara o planta exclusiv de cultura, care creste in zone mai calde, cum ar fi Dobrogea, Oltenia, sudul Moldovei, Subcarpatii Sudici.
Candva se cultiva in aceste zone pe suprafete intinse, fiind obtinut chiar un soi romanesc original, numit "de Prahova", bogat in silimarina, principala substanta activa a acestei plante.
Detalii despre dezvoltarea unei afaceri cu armurariu
Cultivarea armurariului
Fiind o specie originara din zone calde, armurariul necesita un regim termic deosebit, cu temperaturi ridicate mai ales in timpul infloririi si fructificarii. Umiditatea are un rol deosebit in primele faze de crestere armurariului, in perioade de rasarire si imediat dupa aceasta.
Precipitatiile moderate pana la inflorire contribuie la obtinerea unor recolte mari. Dintre tipurile de soluri preferate de armurariu amintim solurile mijlocii, profunde, fertile si permeabile. Pentru cultivarea de armurariu nu sunt indicate solurile grele, reci si impermeabile.
In tara noastra se cultiva o populatie numita "De Prahova", bine adaptata la conditiile pedoclimatice, fapt pentru care nu prezinta cerinte deosebite fata de plante premergatoare.
Armurariul se seamana primavara foarte timpuriu. Semanatul timpuriu, intr-un teren uniform, va contribui la realizarea unui rasarit uniform si deci o inflorire si fructificare uniforma, ceea ce va influenta cantitatea recoltei de armurariu.
Norma de samanta de armurariu este de 10 - 12 kg la hectar. Distanta de semanat variaza intre 50 ¬ 62,5 cm, aceasta fiind in functie de gradul de imburuienare a solului.
Detalii despre dezvoltarea unei afaceri cu armurariu
Noutati si recomandari in agricultura
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Cultura castravetelui anti-diabet
Castravetele amar cea mai profitabila cultura agricola din Romania la momentul actual

[GHID PRACTIC] Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Demareaza o afacere profitabila pe Amazon

[GHID PRACTIC] Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghidul practic pentru incepatorii in lumea criptomonedelor



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit