Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Avantajele unei afaceri cu salcie energetica
In ultimul timp a crescut interesul pentru afacerile cu energie regenerabila. Costurile de productie nu sunt foarte ridicate, asadar orice intreprinzator poate demara o astfel de afacere daca detine teren agricol. Despre avantajele pe care le aduce plantatia de salcie energetica aflati in randurile de mai jos.
In urmatorii ani, energia verde va continua sa se dezvolte intr-un ritm remarcabil. In acest context, o sursa alternativa de producere a energiei regenerabile este salcia energetica, numita si „salcia rapid crescatoare”. Aceasta sta la baza unor afaceri foarte profitabile si cu un viitor sigur in toate cele trei domenii: agricultura, energie si mediu.Afacere la cheie cu flori in ghiveci
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Plantatiile energetice sunt pretabile pe terenuri mai putin productive, cum sunt terenurile mlastinoase, terenurile aflate in panta, soluri nisipoase, care nu permit dezvoltarea optima a altor culturi.
Plantarea unui hectar de teren cu salcie energetica costa aproximativ 1.600 de euro, iar productia medie la hectar este de 30-40 tone. Pretul salciei tocate este de circa 25 euro pe tona, ca urmare, la o productie de 40 tone pe ha venitul obtinut este de aproximativ 1.000 euro.
Incepand din anul al doilea, in afara de recoltare, nu necesita nicio alta interventie substantiala.
Despre salcia energetica se stie ca are randamente exceptionale intr-un timp scurt, adica o productivitate care poate ajunge la 40 tone/ha de masa lemnoasa dupa doar 2-3 ani.
De asemenea, poate asigura baza de materie prima pentru obtinerea de produse lemnoase compactate de tip biocombustibil solid (peleti, bricheti) sau de ardere directa pentru a produce energie termica si/sau electrica.
De ce sa optezi pentru o afacere cu salcie energetica?
- este cea mai rentabila cultura energetica; infiintarea culturii se face o singura data si poate fi exploatata anual timp de 25-30 de ani;
- aceasta planta este, totodata, rezistenta la diverse conditii climaterice;
- creste extrem de repede: in 2-3 ani poate ajunge la o inaltime de 6-7 metri;
- se pot valorifica terenurile degradabile, cultura de salcie avand o influenta pozitiva in conservarea ecosistemelor;
- nu necesita ingrijiri speciale, recoltarea efectuandu-se toamna tarziu, la inceputul sau in timpul iernii;
- cererea de biomasa este in crestere atat pe plan intern cat si extern;
- desfacerea productiei obtinute este garantata: se foloseste ca materie prima pentru celuloza, in industria farmaceutica pentru aspirina, ca materie prima pentru alcool metilic, in industria hartiei, in industria de mobila si de constructii.
- nu in ultimul rand, pentru infiintarea plantatiei exista posibilitatea accesarii de fonduri europene prin PNDR, masura 112 "Instalarea tinerilor fermieri" si 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole".
Toate aceste avantaje incontestabile au facut ca interesul pentru afacerile cu energie regenerabila ce au in centru salcia energetica sa creasca in mod exponential.
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene
de Idei de afaceriAfacere agricola cu rata de profit ridicata
de Idei de afaceriIdee de afacere agricola - Plantatie cu aluni
de Camelia DiaconuAfacere agricola: recomandari pentru infiintarea unei culturi de ricin
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit