Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avantajele unei afaceri cu salcie energetica

de Marinache Paula 04 Ian. 2017 4965
4.17 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ultimul timp a crescut interesul pentru afacerile cu energie regenerabila. Costurile de productie nu sunt foarte ridicate, asadar orice intreprinzator poate demara o astfel de afacere daca detine teren agricol. Despre avantajele pe care le aduce plantatia de salcie energetica aflati in randurile de mai jos.

In urmatorii ani, energia verde va continua sa se dezvolte intr-un ritm remarcabil. In acest context, o sursa alternativa de producere a energiei regenerabile este salcia energetica, numita si „salcia rapid crescatoare”. Aceasta sta la baza unor afaceri foarte profitabile si cu un viitor sigur in toate cele trei domenii: agricultura, energie si mediu.

Plantatiile energetice sunt pretabile pe terenuri mai putin productive, cum sunt terenurile mlastinoase, terenurile aflate in panta, soluri nisipoase, care nu permit dezvoltarea optima a altor culturi.
 
Plantarea unui hectar de teren cu salcie energetica costa aproximativ 1.600 de euro, iar productia medie la hectar este de 30-40 tone. Pretul salciei tocate este de circa 25 euro pe tona, ca urmare, la o productie de 40 tone pe ha venitul obtinut este de aproximativ 1.000 euro.
Incepand din anul al doilea, in afara de recoltare, nu necesita nicio alta interventie substantiala.

Despre salcia energetica se stie ca are randamente exceptionale intr-un timp scurt, adica o productivitate care poate ajunge la 40 tone/ha de masa lemnoasa dupa doar 2-3 ani.

De asemenea, poate asigura baza de materie prima pentru obtinerea de produse lemnoase compactate de tip biocombustibil solid (peleti, bricheti) sau de ardere directa pentru a produce energie termica si/sau electrica.

De ce sa optezi pentru o afacere cu salcie energetica?

- este cea mai rentabila cultura energetica; infiintarea culturii se face o singura data si poate fi exploatata anual timp de 25-30 de ani;

- aceasta planta este, totodata, rezistenta la diverse conditii climaterice;

- creste extrem de repede: in 2-3 ani poate ajunge la o inaltime de 6-7 metri;

- se pot valorifica terenurile degradabile, cultura de salcie avand o influenta pozitiva in conservarea ecosistemelor;

-  nu necesita ingrijiri speciale, recoltarea efectuandu-se toamna tarziu, la inceputul sau in timpul iernii;

- cererea de biomasa este in crestere atat pe plan intern cat si extern;

- desfacerea productiei obtinute este garantata: se foloseste ca materie prima pentru celuloza, in industria farmaceutica pentru aspirina, ca materie prima pentru alcool metilic, in industria hartiei, in industria de mobila si de constructii.

- nu in ultimul rand, pentru infiintarea plantatiei exista posibilitatea accesarii de fonduri europene prin PNDR, masura 112 "Instalarea tinerilor fermieri" si 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole".

Toate aceste avantaje incontestabile au facut ca interesul pentru afacerile cu energie regenerabila ce au in centru salcia energetica sa creasca in mod exponential.


Tags: salcie energeticaenergie regenerabilaafacere agricolaafaceri cu energie regenerabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Afacere agricola cu rata de profit ridicata

de Idei de afaceri
21 Oct 2022
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce...

Idee de afacere agricola - Plantatie cu aluni

de Camelia Diaconu
27 Feb 2020
In prezent, o plantatie cu aluni reprezinta una dintre afacerile rentabile din mediul agricol din tara noastra, datorita investitiei minime care se...

Afacere agricola: recomandari pentru infiintarea unei culturi de ricin

de Idei de afaceri
09 Sep 2020
Ricinus communis, asa cum este cunoscut in lumea stiintifica, ofera perspective importante celor care vor sa puna bazele unei afaceri agricole....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]