Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Camelina, inlocuitorul rapitei in anii cu seceta!
Ultimii ani au adus in prim plan conditii climatice foarte neprielnice pentru numeroase culturi. Una dintre acestea este si cea de rapita, una dintre culturile traditionale in Romania.
Un inlocuitor pentru rapita poate fi camelina, noteaza Agrointel.ro, fiind o planta energetica utilizata pentru obtinerea de bio-kerosen, combustibul folosit de avioane. Desigur, camelina ofera beneficii si pentru industria cosmetica, cea farmaceutica si chiar si in industria cauciucului.3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Conform Agrointel.ro, fermierii sunt inca in stadiul de teste cu aceste culturi de camelina care par sa capteze din ce in ce mai mult interes in randul celor ce mizeaza pe agricultura.
Ca si beneficii majore al acestei culturi, Enache Petrache, un cultivator din Braila, afirma pentru Agrointel.ro faptul ca este vorba despre o planta deloc pretentioasa si pentru care se pot face insamantari pana la mijlocul lunii octombrie.
De asemenea, acesta mai noteaza faptul ca discutam despre camelina ca despre o planta rezistenta la inghet, care nu necesita ierbicide si nu se scutura. Conform declaratiilor acestuia, recoltatul se face inainte de orz sau grau si cheltuielile pentru un ha ajung pana la 1000 de ei, cheltuieli mult mai mici decat in cazul rapitei sau al culturilor de grau.
Potrivit Agrointel.ro, cel mai mare cultivator de camelina din Romania este Marcel Mincan din judetul Dolj, agricultor care a infiintat in 2011 138 de ha cu ajutorul doctorului inginer Ion Toncea de la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare Agricola Fundulea.
Mincan a luat decizia de a cultiva camelina pentru rotatia culturilor, pentru ca nu necesita nicio lucrare si datorita faptului ca fructifica in mod optim terenurile slabe.
Cum sa-ti produci propriul biocarburant din camelina
Noutati si recomandari in agricultura
AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
Peste trei zile, fermierii care vor sa-si achizitioneze utilaje agricole prin programul "Rabla pentru tractoare" o pot face....citeste mai mult>>
AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale acorda finantari de aproape 13,7 milioane de euro prin interventia DR-20 - Investitii in sectorul zootehnic - componenta suine....citeste mai mult>>
APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei
APIA informeaza ca efectueaza plata ajutorului de stat la motorina utilizata in agricultura pentru perioada 1 aprilie - 30 iunie 2024. Agentia transfera sumele prin intermediul Centrelor Judetene....citeste mai mult>>
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit