Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Castiga 50.000 lei la hectar cultivand porumb dulce

de Alexandra Popescu 06 Iul. 2014 15642
3.85 din 79 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Porumbul este o cultura la care recurg multi agricultori, insa exista o specie care este mai putin adoptata, dar care este foarte profitabila. In plus, nu necesita o suprafata mare de cultivare.

 
Vorbim despre porumbul dulce sau porumbul zaharat. Agricultorii din vestul Romaniei au scos deja bani din aceasta nisa, chiar foarte multi daca comparam cu investitia.
 
Pentru inceput, trebuie sa gasesti un teren care poate fi irigat. Costurile unei astfel de productii se ridica la aproximativ 6.000 de lei la hectar. Pretul unui stiulete este de 50 de bani, insa datorita productiei mare, investitia este recuperata, iar profitul este tot mai mare. La hectar se scoate o productie de circa 100.000 de stiuleti. Daca cultivi cinci hectare, veniturile sunt destul de mari. Daca stam sa inmultim 100.000 de stiuleti cu 50 de bani, la un singur hectar reiese un venit de 50.000 de lei. 
 
Cel care a initiat o astfel de afacere este Gyori Miklos, un fermier din Covasna, zona recunoscuta pentru cultura cartofului. A inceput din curiozitate, din cele auzite de la un prieten, iar in aproximativ doi ani a reusit  sa scoata profit foarte mare si sa incheie contracte cu firme din Ungaria. 
 
Intr-o astfel de cultura, samanta este cea pe care se cheltuie mai mult, cam jumatate din cheltuielile totale, aceasta fiind adusa din Olanda. In plus, pentru o eficienta crescuta, a cultivat trei soiuri de porumb: timpuriu, semitimpuriu si tarziu, ceea ce i-a dat sansa sa culeaga productia pe rand.
 
Porumbul zaharat, in comparatie cu cel normal, se culege dupa 75-90 de zile, atunci cand boabele inca sunt in lapte. Rezultatele agricultorului din Covasna s-au datorat si implicarii acestuia, terenul fiind irigat in totalitate pentru o productie mai mare.
Acesta a vandut porumbul atat in tara, cat si in strainatate, in special in Ungaria.
 
Porumbul zaharat este bogat in vitamine, saruri minerale si contine amidon, ceea ce il face benefic organismului uman. 
La nivel mondial, exista mari producatori ai acestei culturi, printre acestia numarandu-se SUA, Thailanda, Brazilia, Ungaria si Franta. 
 


Tags: afaceriafaceri agricoleporumb dulceafaceri porumb dulceafaceri de succesafaceri mici

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.85 din 5 - 79 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]