Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Castravetele amar sau momordica charantia - afacere simpla cu profit generos

de Idei de afaceri 25 Iul. 2023 9410
Castravetele amar sau momordica charantia - afacere simpla cu profit generos
3.38 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Originea castravetelui amar nu este cunoscuta, insa este utilizat de multa vreme in medicina populara chineza. Iata, insa, de ce plantarea acestuia ar putea sa fie o afacere profitabila.

In Beloin N et al: Ethnomedicinal uses of Momordicacharantia (Cucurbitaceae) in Togo and relation to its phytochemistry and biological activity. J Ethnopharmacol. 96/-/2005. S. 49-55 si Das P et al.: Screening of antihelminthic effects of Indian plant extracts: a preliminary report. J Altern Complement Med. 12/3/2006. S. 299-301 se arata faptul ca efectele pozitive au putut fi observate in laborator si in experimente pe animale. Desi nu exista studii clare care sa arate beneficiile consumului de castravete amar, e evident ca acesta este apreciat de cei care il consuma pentru a-si proteja sanatatea sau pentru a tine sub control o anumita afectiune. 

Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa ingrijesti o cultura de castravete amar din ghidul complet "Cultura castravetelui antidiabet" de AICI...click pentru detalii si comenzi<<
 
Spre exemplu, Bibiana Stanciulov, ambitioasa detinatoare a marcilor Topoloveni si Topoloveana, a lansat, prin firma sa furnizoare de conserve naturale inclusiv pentru Casa Regala a Romaniei, dulceata de castravete amar, un produs unic in Romania, dupa o reteta proprie originala, inregistrata la OSIM.
 
Compozitia castravetelui amar este destul de complexa. Acesta contine:
  • proteine, polipeptizi si lectine;
  • carotenoizi;
  • acid clorogenic si rezorcinolic;
  • fitosterolide tipul: betasitosterol si stigmasterol;
  • glicosteroizi: charantina si momordina;
  • momordicina;
  • hipoglicemianta si antidiabetica datorita polipeptidului p supranumit si insulina verde cat si charantina si momordina;
  • vitamine din grupul B, inclusiv vitamina B3;
  • minerale (calciu, magneziu si potasiu) si oligoelemente (fier, zinc, siliciu, nichel).
 
Utilizarile in viata de zi cu zi a castravetului amar sunt multiple. Spre exemplu, un extract din acesta poate fi folosit impotriva bacteriilor, virozelor, ciupercilor, parazitilor si chiar pentru suprimarea unor tumori. 
 
Unul dintre cele mai celebre initiative din Romania privind castravetele amar apartine unui oradean. Acesta sustinea acum cativa ani ca nu mai putea face fata cerintei de pe piata. Primele seminte le-a cumparat din Nepal, cu 100 de euro. A inceput sa cultive castravetii amari intr-o sera mica din Oradea, dupa care si-a extins cultura in satul bihorean Roit, unde a ajuns sa cultive “insulina verde” chiar si pe 2.000 de metri patrati. 


 
"Am pornit cu niste seminte din Nepal. Le-am cultivat si la inceput m-am mirat de plasticitatea ecologica a acestui castravete. Nu are boli, nu are virusi. Spre deosebire de castravetii obisnuiti nu are probleme, ceea ce m-a mirat foarte mult. Productia nu este asa de mare. Face doar cativa castraveti pe planta, iar semintele germineaza destul de greu. Acestea ar fi singurele incovenientele", a povestit Lucian pentru Adevarul. Oradeanul s-a axat mai mult pe vanzarea de seminte si pulbere, dar vinde si castraveti amari, atat in pietele din Oradea cat si pe cunoscute site-uri de vanzari.
 
Preturile sunt destul de mari. Un kilogram se vinde chiar si cu 50 de lei, insa au fost vremuri cand s-a vandut si mai scump.  Productia la nivel national este destul de scazuta, ea ajungand la cateva sute de kilograme. Deocamdata, castravetele amar este o planta destul de putin cunoscuta in Romania. “Nu fac fata cererii si niciodata nu am facut. Samanta se vinde cu un leu bucata, kilogramul de castraveti intre 30 si 50 de lei, in timp ce pulberea se vinde cu 50 de bani sau 1 leu gramul. Cereri am din toate judetele tarii, dar si din Ungaria, Polonia, Italia sau Anglia”, a precizat oradeanul.

Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa ingrijesti o cultura de castravete amar din ghidul complet "Cultura castravetelui antidiabet" de AICI...click pentru detalii si comenzi<<
 
Momordina, o alta substanta aflata in castravetele amar, are acelasi efect hipoglicemiant si antidiabetic puternic, considerat de unii mai intens decit tolbutamida, un medicament folosit in tratamentul diabetului de tip II.
 
Pentru prevenirea diabetului zaharat, se bea un pahar cu suc proaspat de castravete amar in fiecare dimineata, pe stomacul gol, ori se adauga in meniul zilnic seminte macinate de castravete amar.
 
Companiile farmaceutice cumpara castravetele amar pentru pastile sau ceaiuri folosite in tratamentul diabetului zaharat. “Momordica este castravetele amar, iar amareala din aceasta leguma contribuie la diminuarea zaharului din sange”, a explicat Ioana Bot, naturista.
 
1 singur hectar cultivat cu castravete amar iti poate aduce venituri de 250.000 de euro/an, de 200 ori mai mult decat 1 hectar cultivat cu grau!


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacerecastravete amarmomordicaromania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.38 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Apicultura: O afacere nobila si profitabila

de Idei de afaceri
23 Nov 2022
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot...

Afacere cu microplante. 10.000 de euro pe luna pornind de la un simplu kit de microplante

de Idei de afaceri
04 Nov 2022
Cultivarea microplantelor este o afacere simpla, cu o piata imensa. De asemenea, puteti testa aceasta idee pe balconul apartamentului, veti obtine in...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]