Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Castravetele antidiabet iti poate aduce 250.000 de euro pe an
20 Iul. 2023
12781

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Si vorbim doar despre 1 singur hectar cultivat!
Ideideafaceri iti propune sa cultivi o planta speciala, nepretentioasa, perfect adaptata solului si climei din tara noastra si care prezinta un avantaj colosal: este foarte bogata in insulina, functionand deci ca un remediu natural atat pentru prevenirea, cat si pentru tratarea diabetului! Si nu numai!

Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala

Cresterea prepelitelor japoneze

Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Concret, este vorba despre castravetele amar, un fruct exotic care a patruns de doar cativa ani in Romania, dar care a starnit deja un interes enorm atat in randul agricultorilor, cat si al consumatorilor.
Motivele acestui interes se leaga de:
1) proprietatile sale curative (piata e, deci, asigurata);
2) conditiile facile de cultivare (ai nevoie de un teren de doar cateva sute de mp);
3) pretul mare de valorificare a productiei.
Un castravete amar de doar 50 g se vinde cu 5 lei, ceea ce inseamna un pret de 100 de lei/kg! Il poti cultiva chiar si pe balcon!
Ti-am starnit interesul?
Demareaza si tu aceasta afacere, mai ales ca piata este inca la inceput. Iti trebuie doar un teren de dimensiuni reduse plus informatiile cuprinse in lucrarea Cultura castravetelui antidiabet, un ghid complet pe care ti-l ofera editura noastra. Ghidul contine TOT (fara exagerare!) si este exact ce iti trebuie pentru a desfasura aceasta activitate simpla si plina de satisfactii!
Castravetele amar sau momordica este o planta din familia bostanoaselor, foarte bogata in insulina, care creste bine in sere, iar vara - pe terasa, balcon sau in apartament. De la planta se folosesc atat fructul, cat si lastarii tineri si frunzele – in salate sau in supe.

Se adapteaza foarte bine solului si climatului din tara noastra. Se planteaza in luna aprilie in partea de sud a tarii si in luna mai in partea de nord, rezistand la temperaturi de pana la 14 grade. Pentru coacere are nevoie de caldura, pana la 32 de grade. Este foarte rezistenta la seceta, nu necesita irigare si nu are nici daunatori naturali.
Cercetatorii vorbesc despre castravetele amar ca despre un adevarat panaceu. El a fost numit, cum spuneam, ”insulina vegetala”, insa are si efecte anti-tumorale dovedite si sustine functionarea unor organe importante, precum ficatul sau fierea. Fructele se pot pastra in stare proaspata pana la doua saptamani in frigider, se pot mura sau se pot usca si macina cu rasnita, obtinandu-se pulbere.
De pe un hectar se pot obtine 40 de tone de castraveti amari si venituri de cca 250.000 de euro!
Castravetele amar se poate cultiva in camp, dar si in spatii protejate, adica in solarii.
Este o planta viguroasa, care creste mult, de aceea necesita sistem de sustinere. Are o capacitate foarte mare de a face bolta in sere. Important de precizat este ca aceasta planta rodeste foarte bine, fiind putin mai tardiva decat castravetele comun.
O planta produce 20 de castraveti, a caror greutate variaza intre 50 si 300 de grame. Fructele sunt deosebite, avand o forma zgrunturoasa la exterior. Cand ajung la maturitate, acestea creeaza o usoara explozie si arunca semintele in afara fructului, asigurand prin aceasta autoinsamantarea.
Nu este o planta pretentioasa, se poate cultiva si in sistem ecologic. Are rezistenta sporita la seceta, spre deosebire de castravetele comun, care este foarte sensibil. Dupa coacerea fructelor, care dureaza aproximativ 3 luni, se pot recolta productii de pana la 40 tone pe hectar. Ceea ce la un pret minim de 30 de lei/kg inseamna venituri de peste 250.000 de euro!
Cultura castravetelui amar reprezinta o oportunitate uriasa, deoarece productia la nivel national este destul de scazuta, aceasta planta fiind destul de putin cunoscuta in Romania. De asemenea, si potentialul financiar este urias: samanta se vinde cu 1 leu bucata, kilogramul de castraveti cu 30-50 de lei, iar pulberea cu 1 leu gramul.

Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 4.03 din 5 - 47 voturi.Articole conexe
Cultura castravetelui antidiabet. Piata de desfacere
de Idei de afaceri
26 Mai 2023
Castravetii ocupa un loc important in alimentatia omului o mare parte din an si, mai ales, in perioadele cand alte legume se afla in cantitati inca...
Afaceri profitabile de pana la 8.000 euro. Metode de recoltare in agricultura
de Idei de afaceri
06 Dec 2022
Pentru ca afacerea cu lavanda sa fie una profitabila, cultivatorul trebuie sa se decida de la inceput care este modalitatea de valorificare a...
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
de Idei de afaceri
23 Nov 2022
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot...
Conversia de la agricultura conventionala la cea ecologica
de Idei de afaceri
16 Nov 2022
Trecerea de la agricultura conventionala la cea ecologica nu se face brusc, ci prin parcurgerea unei perioade tranzitorii, numite „perioada de...
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special


Citeste Raportul Special GRATUIT

Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2023
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit