Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Castravetele antidiabet iti poate aduce 250.000 de euro pe an

de Idei de afaceri 20 Iul. 2023 12908
Castravetele antidiabet iti poate aduce 250.000 de euro pe an
4.05 din 48 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Si vorbim doar despre 1 singur hectar cultivat!

Ideideafaceri iti propune sa cultivi o planta speciala, nepretentioasa, perfect adaptata solului si climei din tara noastra si care prezinta un avantaj colosal: este foarte bogata in insulina, functionand deci ca un remediu natural atat pentru prevenirea, cat si pentru tratarea diabetului! Si nu numai!
 
Concret, este vorba despre castravetele amar, un fruct exotic care a patruns de doar cativa ani in Romania, dar care a starnit deja un interes enorm atat in randul agricultorilor, cat si al consumatorilor. 
 
Motivele acestui interes se leaga de:
1) proprietatile sale curative (piata e, deci, asigurata);
2) conditiile facile de cultivare (ai nevoie de un teren de doar cateva sute de mp);
3) pretul mare de valorificare a productiei.
 
Un castravete amar de doar 50 g se vinde cu 5 lei, ceea ce inseamna un pret de 100 de lei/kg! Il poti cultiva chiar si pe balcon!
 

Ti-am starnit interesul?

 
Afla mai multe sfaturi utile despre cum sa ingrijesti o cultura de castravete amar din ghidul complet "Cultura castravetelui antidiabet" de AICI...click pentru detalii si comenzi<<
 
Demareaza si tu aceasta afacere, mai ales ca piata este inca la inceput. Iti trebuie doar un teren de dimensiuni reduse plus informatiile cuprinse in lucrarea Cultura castravetelui antidiabet, un ghid complet pe care ti-l ofera editura noastra. Ghidul contine TOT (fara exagerare!) si este exact ce iti trebuie pentru a desfasura aceasta activitate simpla si plina de satisfactii!
 
Castravetele amar sau momordica este o planta din familia bostanoaselor, foarte bogata in insulina, care creste bine in sere, iar vara - pe terasa, balcon sau in apartament. De la planta se folosesc atat fructul, cat si lastarii tineri si frunzele – in salate sau in supe.


 
Se adapteaza foarte bine solului si climatului din tara noastra. Se planteaza in luna aprilie in partea de sud a tarii si in luna mai in partea de nord, rezistand la temperaturi de pana la 14 grade. Pentru coacere are nevoie de caldura, pana la 32 de grade. Este foarte rezistenta la seceta, nu necesita irigare si nu are nici daunatori naturali.
 
Cercetatorii vorbesc despre castravetele amar ca despre un adevarat panaceu. El a fost numit, cum spuneam, ”insulina vegetala”, insa are si efecte anti-tumorale dovedite si sustine functionarea unor organe importante, precum ficatul sau fierea. Fructele se pot pastra in stare proaspata pana la doua saptamani in frigider, se pot mura sau se pot usca si macina cu rasnita, obtinandu-se pulbere.
 
De pe un hectar se pot obtine 40 de tone de castraveti amari si venituri de cca 250.000 de euro!
 
Castravetele amar se poate cultiva in camp, dar si in spatii protejate, adica in solarii.
 
Este o planta viguroasa, care creste mult, de aceea necesita sistem de sustinere. Are o capacitate foarte mare de a face bolta in sere. Important de precizat este ca aceasta planta rodeste foarte bine, fiind putin mai tardiva decat castravetele comun. 
 
O planta produce 20 de castraveti, a caror greutate variaza intre 50 si 300 de grame. Fructele sunt deosebite, avand o forma zgrunturoasa la exterior. Cand ajung la maturitate, acestea creeaza o usoara explozie si arunca semintele in afara fructului, asigurand prin aceasta autoinsamantarea.
 
Nu este o planta pretentioasa, se poate cultiva si in sistem ecologic. Are rezistenta sporita la seceta, spre deosebire de castravetele comun, care este foarte sensibil. Dupa coacerea fructelor, care dureaza aproximativ 3 luni, se pot recolta productii de pana la 40 tone pe hectar. Ceea ce la un pret minim de 30 de lei/kg inseamna venituri de peste 250.000 de euro! 
 
Cultura castravetelui amar reprezinta o oportunitate uriasa, deoarece productia la nivel national este destul de scazuta, aceasta planta fiind destul de putin cunoscuta in Romania. De asemenea, si potentialul financiar este urias: samanta se vinde cu 1 leu bucata, kilogramul de castraveti cu 30-50 de lei, iar pulberea cu 1 leu gramul. 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: castravete amarculturainsulina vegetalaromania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.05 din 5 - 48 voturi.

Articole conexe

Combaterea bolilor fungice in pomicultura: rolul crucial al fungicidelor

de Idei de afaceri
20 Mar 2024
In lumea pomiculturii, bolile fungice reprezinta o provocare semnificativa, afectand grav productia si calitatea fructelor. Combaterea acestor boli...

Cultura castravetelui antidiabet. Piata de desfacere

de Idei de afaceri
23 Feb 2024
Castravetii ocupa un loc important in alimentatia omului o mare parte din an si, mai ales, in perioadele cand alte legume se afla in cantitati inca...

Afaceri profitabile de pana la 8.000 euro. Metode de recoltare in agricultura

de Idei de afaceri
10 Oct 2023
Pentru ca afacerea cu lavanda sa fie una profitabila, cultivatorul trebuie sa se decida de la inceput care este modalitatea de valorificare a...

Apicultura: O afacere nobila si profitabila

de Idei de afaceri
23 Nov 2022
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]