Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cati bani poti castiga cu o ferma de struti?

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Strutii sunt pasari rezistente, putin pretentioase la conditiile de clima si alimentatie, iar carnea cu un continut redus de grasime, ouale, penele si pielea lor sunt produse foarte cerute la export. Carnea de strut este cunoscuta ca fiind foarte saraca in colesterol, fiind o alternativa excelenta carnea rosie. Asadar, iata, in randurile de mai jos 6 argumente pentru a infiinta propria ferma de struti.

Un calcul simplu: productia anuala de oua de la o femela de strut este de 100 de oua pe an, pe care le poti vinde usor cu 100 de lei/bucata. Asadar, venituri de 10.000 de lei pe an de pe urma unei singure femele.

In mod logic, o ferma de 15 pasari (5 masculi si 10 femele) genereaza de 10 ori mai mult (doar din valorificarea oualor!), in conditiile in care cheltuielile sunt modeste: strutul nu e o pasare pretentioasa – atata timp cat ii oferi un acoperis deasupra capului, lumina si lucerna, e OK.

6 argumente care te vor convinge imediat ca e momentul sa infiintezi propria ta ferma de struti!

1. Nu ai nevoie de o investitie mare. Poti incepe afacerea cu un teren de doar 1.000 mp, fara amenajari speciale, si cu oua de incubat.

2. Strutul este o pasare nepretentioasa. Trebuie, in principiu, doar sa ii asiguri adapost, apa si lucerna. Poti creste struti chiar daca nu ai experienta in acest domeniu.

3. De la strut se valorifica absolut totul: oua, carne, piele, pene. Poti vinde si oua pentru incubat, pui de o zi, tineret sau pasari adulte.

4. Iti poti valorifica productia in Occident, prin firme specializate care sa iti preia “marfa” din poarta fermei.

5. Strutul este o pasare exotica, ce starneste interesul consumatorilor romani. Multi pot incerca o friptura de strut sau o omleta din oua de strut fie si numai din curiozitate, cu efecte benefice pentru afacerea ta.

6. Strutul este o pasare foarte profitabila. De pe urma unei singure familii poti castiga peste 15.000 de euro pe an, iar aceasta familie o poti “exploata” zeci de ani!

Afla aici informatii complete despre profitabilitatea acestei afaceri si despre ce presupune, concret, infiintarea unei ferme de struti!


Tags: ferma de struticresterea strutilor

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

APIA da startul platilor ANT

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>

MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii

Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]