Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce culturi profitabile puteti planta pe terenuri neproductive?

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cateva sute de mii de hectare cu o calitate slaba a solului (degradat/contaminat/de langa drumuri) fac ca Romania sa aiba cel mai mare potential neexploatat in sectorul culturilor energetice, considera Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz - ARBIO, citand un studiu realizat de SUNE.

”ARBIO crede si sustine ideea ca fiecare hectar de teren neproductiv din tara trebuie sa fie plantat cu culturi energetice, a caror productie ar trebui sa fie capitalizata si utilizata, astfel incat sa se incalzeasca orasele si comunele, sau sa devina materia prima pentru peleti, brichete, mobilier etc.

Prin oferirea de initiative financiare serioase investitorilor in culturi energetice, statul roman va primi inapoi mult mai multi bani sub forma de impozite, noi locuri de munca, PIB mai mare, independenta energetica si costuri mai mici pentru caldura pentru cetateni”, se arata intr-un comunicat al organizazatiei.

Asociatia Romana de Biomasa si Biogaz considera ca toate acestea ar trebui sa se intample cu privire la normele si directivele europene, astfel incat sa nu blocheze productia de alimente.

ARBIO a format un grup de lucru ce este aproape de a finaliza proiectului unei legi privind sectorul energiei regenerabile din Romania.

”Vom continua munca noastra cu propunerea pentru Ministerul Agriculturii pentru o noua lege pentru culturile energetice, pentru care am pregatit „Nota de fundamentare” si textul sau este in curs de elaborare.

De asemenea, vom organiza mai multe evenimente pentru a prezenta membrilor ARBIO / vanzatorilor sau distribuitorilor de culturi energetice, incercand sa structureze piata si sa oferim raspunsuri concrete investitorilor”, au mai precizat oficialii Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz.

Fabricuta verde de bani - Salcia Energetica

Inca din 2007 presa atragea atentia asupra acestei afaceri cu salcie energetica pe care cativa intreprinzatori curajosi o pusesera in practica in Romania.

Titluri precum “Salcia energetica, plantata in Harghita si folosita pe post de carbune”, “Cultivam salcie energetica - crestem energie” sau “Patron peste salcia energetica” sunt doar cateva enunturi care suscitau pe atunci interesul cititorilor si potentialilor intreprinzatori.

Astazi, interesul pentru salcia energetica este in crestere. si va mai spunem ceva: vestul se misca! Majoritatea plantatiilor de salcie energetica s-au infiintat in vestul Romaniei desi conditii propice se gasesc si in sud si in est. si cultivam mult prea putin in comparatie cu nevoile pietei interne si externe.

Fabricuta verde de bani - Salcia Energetica>>> Aflati totul despre aceasta afacere atractiva!




Tags: afaceriafacereterenuri neproductiveculturi energeticesalciesalcie energetica

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale

Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>

uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor

Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]