Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii despre infiintarea unei plantatii de Paulownia

de Stanciu Ioana 17 Feb. 2017 3467
3.79 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Culturile energetice sunt culturile agricole utilizate la fabricarea biocombustibililor, cum ar fi biodieselul, bioetanolul sau pentru valoarea energetica obtinuta prin ardere, pentru generarea caldurii sau electricitatii.

In Romania sunt  identificate unele suprafete de teren necultivate, aflate in diferite stadii de degradare, facand improprie cultivarea agricola in conditii durabile. O mare parte a acestor terenuri poate fi utilizata in culturile energetice, fara a necesita lucrari deosebite de imbunatatiri funciare. In urma unei minime prelucrari, energia  rezultata din  valorificarea  biomasei produse (termica, biocombustibili, biogaz) poate fi introdusa treptat in sistemul de distributie a energiei existente.

In general, culturile energetice se clasifica in doua categorii: plante lemnoase (salcia, plopul, Paulownia etc.) sau ierboase, cele din urma incluzand plante anuale (rapita, soia, camelina) sau plante perene (iarba de pampas, iarba elefantului etc.).

Paulownia este copacul cu cresterea cea mai rapida. Pentru a exista rentabilitate este recomandat sa se inceapa afacerea cu  minimum un hectar de teren. Rentabilitatea creste cu cat suprafata de teren este mai mare.

Datorita faptului ca se cultiva hibrizi obtinuti prin incrucisarea mai multor specii dePaulownia si are origini exotice, acesta  se planteaza din primavara, in momentul in care solul are 7-8 °C (aprilie) si pana spre sfarsitul verii (august), cu cel putin 70 de zile inainte de primul inghet.

Pentru  fiecare hectar de teren plantat cu Paulownia trebuie investiti 3.500 - 4.000 euro. Cea mai mare parte din recolta (70%) se comercializeaza pentru cherestea, iar restul de 30% (reziduurile de la taiere) se foloseste ca biomasa pentru centralele termice.

Lemnul sau este de esenta dura, cu aspect frumos, curat, neted, fara noduri - Paulownia este minunat pentru mobila si cherestea.
Este valorificat pe piata lemnului de lux, pentru iahturi, avioane usoare, instrumente muzicale si mobila scumpa.

Lemn de granulatie foarte fina, Paulownia se dovedeste extrem de potrivit pentru constructia prefabricatelor, paletelor, panourilor de constructie, mobilierului casnic etc.


Sursa: MADR, Publicatia tematica nr. 10, an II: Energii regenerabile in agricultura


Tags: afacere cu paulowniaculturi energeticebiocombustibil

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.79 din 5 - 7 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]