Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cea mai mare ferma de bizoni din Europa, inaugurata la Recea Cristur

de Marian Curelaru 14 Apr. 2014 3577
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cea mai mare ferma de bizoni din Europa, care adaposteste aproape 300 de animale si se intinde pe o suprafata de 500 de hectare, a fost inaugurata vineri in comuna Recea Cristur, judetul Cluj, in urma unei investitii de 1,5 milioane de euro. Investitia apartine companiei BT Bison Ranch, care a inaugurat, vineri, ferma de bizoni pe o suprafata de 500 de hectare de teren, dupa ce in ultimii doi ani acolo au fost facute investitii de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Potrivit managerului fermei, Constantin Jeican, in prezent in ferma de la Recea Cristur sunt aproape 300 de bizoni, care au fost adusi din Danemarca, Germania, Franta, Austria si Belgia. Acestia sunt crescuti pentru carne, care va fi exportata in tari din vestul Europei, in special in Germania. 
 
"Intentionam sa continuam investitiile in judetul Cluj, bugetul pentru anul in curs fiind de 1,5 milioane de euro. Bizonii sunt crescuti pentru carne, care va fi exportata in tari din vestul Europei, in special in Germania, unde exista cerere foarte mare. Vom incerca sa vindem carne de bizon si in Romania", a afirmat managerul fermei.
 
La ferma de bizoni lucreaza aproximativ 30 de angajati care provin din comunele clujene Taga, Recea Cristur si Panticeu.
Investitorii de la Recea Cristur, sunt germanul Hans Kilger si austriacul Rudolf Kerner, iar directorul general al firmelor din Romania ale celor doi si administrator al fermei de bizoni este fostul secretar de stat in Ministerul de Interne, Toma Rus.
 
Hans Kilger si Rudi Karner au venit in Romania unde au creat cea mai mare ferma de bizoni din Europa. Dupa cum spun chiar ei, in scurt timp in marile restaurante din intreaga Europa, si nu numai, carnea de bizon va proveni din Cluj. "Nu avem de gand sa exportam toata carnea, noi am prefera cat se poate sa deschidem un lant de state house-uri, sa valorificam aceasta carne in Romania", a spus Hans Kilger.
 
Bizonul este un animal pe cale de disparitie, iar aceasta a fost motivatia investitorilor de a incepe sa creasca o asemnea specie in Romania. In marile restaurante din intreaga lume carnea de bizon este considerata drept o delicatesa.
 
"Eu as descrie-o ca mixt dintr-o carne de vita si un vanat. Este o carne foarte buna, are un aport foarte mic de colesterol si foarte putina grasime. Deci trebuie sa va inchipuiti ca are mai putin colesterol decat carnea de pui, doar pestele are mai putin colesterol decat bizonul", declara Constantin Jeican, manager de proiect.
 
Pretul mediu al unui bizon in varsta de circa 12 luni este de aproximativ 2.000 de euro.
 


Tags: zootehnieferma de bizonirecea cristurbt bison ranchbizoni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]