Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Certificarea alimentelor fara aditivi periculosi
Sistemul de certificare a alimentelor fara aditivi cu potential periculos sau controversati a fost lansat in Romania, in contextul in care studiile au aratat nevoia tot mai mare a consumatorilor de informatii clare si transparente cu privire la adaosurile de aditivi, informeaza Agerpres.
CEFF Romania a lansat marca CEFF Certified E-Friendly Food, care este inregistrata la nivelul Uniunii Europene si atesta ca produsele alimentare inscriptionate cu acest logo nu contin conservanti, indulcitori, coloranti artificiali sau glutamati cu potential periculos sau controversati, potrivit studiilor expertilor.
Cultura de sofran

Ghid practic pentru realizat felicitari de lux

Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Marca Certified E-Friendly Food vine in ajutorul consumatorilor care au dificultati in interpretarea listelor de ingrediente si mai ales in a recunoaste continutul de aditivi alimentari in produsele de la raft sau a celor care petrec prea mult timp la raft pentru identificarea continutului de aditivi.
Stampila CEFF de pe ambalajul produselor certifica faptul ca nu contin niciun aditiv dintr-o lista de 70 de substante grupate in conservanti, coloranti artificiali, indulcitori si glutamati care fac obiectul unor controverse la nivelul expertilor, desi sunt acceptati de Uniunea Europeana.
Pentru a obtine certificarea CEFF producatorii trec printr-un flux strict de evaluare ce include verificarea ingredientelor listate si continutului de aditivi, documentele de conformitate, fise tehnologice si altele. Testarile sunt coordonate si supervizate cu sprijinul Institutului de Cercetare si Dezvoltare pentru Bio-Resurse Alimentare.
Lista de aditivi alimentari permisi si aprobati de UE ajunge la aproximativ 300, facand evaluarea volumului si tipurilor de aditivi alimentari de catre consumator cu atat mai dificila. Acestia pot fi insa verificati pe website-ul ceff.info, fiecare avand marcajul ca fiind acceptat sau neacceptat de acest sistem de certificare.
CEFF mai este prezenta si in Cehia, Slovacia si Polonia.
Un sondaj realizat de CEFF anul acesta in Romania arata ca aproximativ 80% dintre romani citesc cu atentie eticheta produselor alimentare si continutul de E-uri. Procentul creste chiar la 84% in cazul parintilor cu copii minori, insa pentru noua din zece respondenti lista este greu de inteles.
"Suntem in negocieri avansate cu un numar semnificativ de producatori, am contactat in jur de 200 de producatori de la care am avut diverse raspunsuri, dar sper ca pana la sfarsitul trimestrului intai sa avem primele produse (cu acest sistem de certificare — n.r.) la raft", a declarat directorul general CEFF Romania, Daniela Niculescu.
Pe de alta parte, directorul executiv al Romalimenta, Mihai Visan, este de parere ca certificarea se va reflecta in pretul produselor: "Parerea mea din ce cunosc e ca orice cost iti intra in fabrica trebuie sa il scoti afara, pentru ca altfel dai faliment. Piata e foarte stransa, marjele foarte mici, suntem dupa ani de criza, cand firmele sunt decapitalizate, nu-si va permite nimeni sa ascunda cuiva costul", a afirmat Visan.
Aditivii sunt adaugati in alimente pentru a prelungi valabilitatea, a inlocui sau imbunatati culoarea alimentelor, sau a indulci alimentele fara a utiliza zahar. Aditivii utilizati la fiecare produs ar trebui specificati pe ambalajul acestora. Fiecare aditiv trebuie descris fie dupa numele complet, fie dupa codul international E, in ordinea descrescatoare a cantitatii din alimente. Toate statele Uniunii Europene utilizeaza acelasi cod E de descriere a aditivilor alimentari. In plus, pe etichetele alimentelor trebuie specificata categoria aditivului din care acesta face parte. Unii aditivi alimentari fac parte din mai multe categorii.
Lista aditivilor poate fi consultata aici: http://www.ceff.info/lista-aditivilor.html
Noutati si recomandari in agricultura
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul Propriul meu plan de afaceri Ai planuri de afaceri standard - aplicabile in orice domeniu

[GHID PRACTIC] Cresterea prepelitelor japoneze
Comanda acum ghidul afacerii tale cu prepelite japoneze CD-ul Cresterea prepelitelor japoneze Evita acum riscurile inerente inceputului unei afaceri

[GHID PRACTIC] Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghidul practic pentru incepatorii in lumea criptomonedelor



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit