Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cine poate aplica pentru submasura 6.5?

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat, spre consultare, Ghidul Solicitantului pentru Submasura 6.5 "Schema pentru micii fermieri".

Submasura 6.5 „Schema pentru micii fermieri” are ca scop comasarea exploatatiilor agricole si reducerea gradului de fragmentare a exploatatiilor agricole. Sprijinul va fi acordat sub forma de plata anuala incepand cu anul semnarii Contractului de finantare si pana la data de 31.12.2020.

Beneficiarii acestei submasuri sunt micii fermierii ale caror exploatatii agricole  indeplinesc conditiile din cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I si au aplicat cel putin un an aceasta schema.

Pentru a putea primi sprijin in cadrul submasurii 6.5, solicitantul sprijinului trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

- sa fi aplicat cel putin un an Schema simplificata pentru micii fermieri din Pilonul I

Vor fi eligibili solicitantii care au exploatatii vegetale/ mixte si care in anul 2015 au beneficiat de Schema simplificata pentru micii fermieri din Pilonul I.

Fermierii care au fost exclusi de la plata in cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I in anul precedent celui in care a transferat exploatatia nu sunt eligibili in cadrul acestei submasuri. Fermierii care s-au retras din schema simplificata pentru miculii fermieri in anul 2015, nu mai au posibilitatea de a accesa Submasura 6.5 in anul 2016.

- sa detina in proprietate terenul ce urmeaza a fi transferat

Solicitantii trebuie sa detina documente care sa ateste dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole/ terenurilor agricole si al animalelor (in cazul exploatatiilor mixte) ce urmeaza a fi transferate catre alti fermieri.

- sa transfere definitiv catre alt fermier intreaga sa exploatatie si drepturile de plata corespunzatoare

Transferul de exploatatie la APIA se poate realiza oricand pana la momentul emiterii in sistemul IACS a deciziei de plata pe numele fermierului care transfera exploatatia agricola.

- contractul de transfer definitiv al terenului, nu poate fi reziliat de nici una din parti, mai devreme de durata minima de 20 de ani

Sprijinul public nerambursabil se acorda anual, incepand cu data transferului si pana la data de 31.12.2020 si reprezinta 120% din suma anuala calculata a sprijinului pe care beneficiarul a primit-o in ultimul an in cadrul Schemei simplificate pentru micii fermieri din Pilonul I.

Toate criteriile de eligibilitate devin obligatorii pentru mentinerea sprijinului pe toata perioada de valabilitate a contractului de finantare.

In cazul nerespectarii criteriilor de eligibilitate se va recupera integral valoarea totala a ajutorului financiar nerambursabil platit si se va rezilia Contractul de Finantare.

Sursa: AFIR


Tags: submasura 6.5finantarefonduri nerambursabileapia

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale

Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>

uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor

Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]