Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Compostarea - Solutie simpla, rapida si necostisitoare in agricultura si zootehnie
Compostul este rezultatul transformarii resturilor vegetale intr-un compus cu un continut mare de nutrienti. Acesta are rolul de a ingrasa in mod natural si necostisitor solul si ajuta la mentinerea unui mediu inconjurator nepoluat. Agricultorii si zootehnistii romani ar putea beneficia din plin de pe urma unei practici simple si avantajoase.
Mod de preparare:se aduna toate deseurile de natura organica din cadrul gospodariei si se lasa la putrezit intr-un recipient special construit pentru compostare.
Cultura de sofran

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia

Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Exemple de deseuri bune pentru compost:resturi de legume, iarba, pliculete de ceai, frunze, flori ofilite, paine, balegar, orez, hartie, paste, rumegus samd.
Nu sunt acceptate:oase, alimente grase sau uleioase, carne, produse lactate, deseuri ale animalelor de casa, oase, carbune, cenusa samd.
Toate se aseaza in compostor, avand grija sa le maruntim pentru a putrezi mai usor si in profunzime. Compostorul se aseaza departe de soare sau vant. In prezenta acestora, compostul se va usca si nu va avea timp sa putrezeasca. Compostorul poate sa aiba o marime de 1 m cub. Aceasta este dimensiunea optima pentru rezultarea unui amestec perfect de nutrienti. Cu cat se aduna mai multe deseuri vegetale, cu atat compostul se va forma mai greu.
Aceasta metoda, compostarea, reduce nevoie de utilizare a ingrasamintelor de natura chimica, a fertilizatorilor daunatori, atat pentru sanatatea consumatorilor plantelor cat si pentru sanatatea solului. Un sol tratat isi va pierde proprietatile naturale si, in timp, se va transforma intr-unul nisipos.
De asemenea, recoltele sunt afectate de substantele chimice. Aspectul lor poate fi mai bun, insa dispare mirosul si aroma caracteristice. S-a dovedit stiintific ca multi fertilizatori chimici au la baza substante cancerigene. Numerosi fermieri urmeaza tendintele de astazi si renunta la utilizarea lor.
Compostarea nu prezinta dezavantaje. Pe langa faptul ca se obtin cele mai bune ingrasaminte, se reduce si nevoia depozitarii deseurilor. De multe ori, zone extinse din apropierea fermelor sunt ocupate de dejectiile menajere sau rezultate din administrarea fermelor.
Iata o alta metoda prin care se reduce poluarea mediului inconjurator. Sa nu mai vorbim de faptul ca substantele chimice din sol se imprastie si in aer si se scurg, in mod inevitabil, si in apele din apropiere, distrugand mediul de viata pentru numeroase vietuitoare.
Noutati si recomandari in agricultura
A fost aprobata schema de ajutor de stat aferenta interventiei DR-23, denumita „Investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii unor produse alimentare si produse transformate, altele decat cel...citeste mai mult>>
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite

[GHID PRACTIC] Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul Propriul meu plan de afaceri Ai planuri de afaceri standard - aplicabile in orice domeniu

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Realizati felicitari decupate Avantajul lor Se vand excelent si au o profitabilitate extraordinara la care alte afaceri pot doar visa



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit
