Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conversia de la agricultura conventionala la agricultura ecologica

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Trecerea de la o exploatare conventionala la una ecologica trebuie sa fie foarte bine gandita, aplicata progresiv, datorita faptului ca perioada de conversie este de 3 ani, perioada in care este obligatorie aplicarea principiilor agriculturii ecologice.

Pentru a incepe o asemenea activitate, trebuie luate in considerare unele aspecte ce vizeaza  ferma, ca de exemplu: climatul, relieful, solul, posibilitatea aplicarii irigatiilor, dar si situatia economica, in ceea ce priveste piata de desfacere a materialului vegetal obtinut, posibilitatile de procesare, preturile si structurile comerciale existente.

Conversia de la agricultura conventionala la agricultura ecologica necesita din partea agricultorului cunostinte privind acest tip de agricultura, o motivatie puternica pentru un mod de productie in armonie cu legile naturii, care sa protejeze mediul inconjurator si sanatatea consumatorilor de produse agricole.

Perioada de conversie este stabilita de legislatia si standardele in vigoare, fiind diferita de la o tara la alta. Pentru Romania, conform Ordonantei de urgenta a Guvernului nr 34/2000 si Nomerlor metodologice din 13 septembrie 2001 de aplicare a acestei ordonante de urgenta, perioada de conversie este urmatoarea:
- 2 ani inainte de insamantare, pentru culturile de camp anuale, pajisti si culturi furajere;
- 3 ani inainte de recoltare, pentru culturile perene si plantatii.

Produsele in conversie pot fi certificare numai dupa ce ferma a incheiat perioada de conversie. Inceputul perioadei de conversie este calculat, de obicei, de la data cererii producatorului catre organismul de certificare, cand fermierii se obliga sa respecte standardele. In timpul procesului de conversie, produsele pot fi etichetate ca “produse de agricultura ecologica in curs de conversie” cu conditia ca cerintele de baza sa fi fost satisfacute timp de cel putin 12 luni.

>>>Cititi continuarea acestui articol si toate informatiile de care aveti nevoie pentru a intra in afacerile din domeniul cultivarii plantelor medicinale in sistem ecologic.


Tags: agricultura ecologicaplante medicinaleafaceri plante medicinaleagricultura conventionalaagricultura ecologica

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale

Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>

uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor

Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]