Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cota de lapte pentru producatorii romani care infiinteaza exploatatii
Din acest an, fermierii care infiinteaza exploatatii agricole pot solicita cota de lapte in vederea livrarii laptelui catre procesatori, conform unor modificari aprobate printr-un Ordin al ministrului Agriculturii, ordin referitor la stabilirea conditiilor de acordare a cotei individuale de lapte din rezerva nationala, noteaza Capital. Cota de lapte poate fi solicitata de fermierii romani in functie de finalizarea investitiei si inceperea activitatii.
“Modificarile vizeaza mai multe aspecte, printre care si reglementarea a doua perioade de depunere a cererilor de acordare a cotelor de lapte din rezerva nationala. Statul roman, prin MADR, va include in sistemul de cota de lapte si producatorii care isi extind activitatea, precum si exploatatiile nou infiintate, pentru un mai bun sprijin al sectorului zootehnic”, conform MADR.
Cultura de sofran

Ghid practic Realizarea de sapun natural

Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Astfel, fermierii romani care infiinteaza exploatatii pot cere cota de lapte pentru a putea livra catre procesator si fara a le fi percepute taxe in avas. Mai mult, a fost diminuata si cantitatea minima ce poate fi acordata din rezerva nationala si efectivul minim de vaci de late. Astfel, se incearca facilitarea comertului cu lapte pentru producatori, consecinta a faptului ca rezerva nationala detine o cantitate suficienta de cota.
Conform Ordinului aprobat, fermierii care detin exploatatii cu un efectiv de minim doua capete de vaci de lapte la sfarsitul anului de cota sau la data solicitarii, vor putea beneficia de cotele din rezerva nationala. Cantitatea minima a cotei din rezerva nationala pe care producatorii o pot solicita este de o tona si cantitatea maxima este de 1800 de tone. Cifrele anterioare erau de 10 tone, cantitatea minima solicitabila de producatori, respectiv de 1200 de tone, cantitatea maxima a cotei din rezerva nationala ce putea fi solicitate de fermierii romani, mai noteaza Capital.
Noutati si recomandari in agricultura
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Cultura de sofran
Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume

[GHID PRACTIC] Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul Propriul meu plan de afaceri Ai planuri de afaceri standard - aplicabile in orice domeniu

[GHID PRACTIC] Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
Ghidul practic pentru incepatorii in lumea criptomonedelor



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit