Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cresterea fazanilor pentru profit, afacerea agricola a anului
Cresterea fazanilor poate fi o activitate profitabila daca se respecta cateva reguli simple. Pasarile se vand vii (mai ales in perioadele de vanatoare), dar pot fi valorificare si pentru carne si oua.
Investitiile sunt foarte mici, afacerea poate fi demarata cu 200-300 de euro, iar un fazan adult se comercializeaza cu 40-50 de lei. Pentru a avea corect grija de fazanii din crescatoria ta, se impun cateva reguli generale.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori
1. Fie ca alegi sa pui pe picioare propria micro-ferma cu cateva familii de fazani sau cu oua pe care sa le incubezi, ai grija de la cine te aprovizionezi. Pasarile si ouale trebuie sa provina din crescatorii certificate, pentru a nu avea probleme ulterior.
2. Asigura-te ca spatiul (cusca) in care vei tine pasarile este suficient de mare atat pentru familiile initiale cat si pentru fazanii care vor aparea dupa perioadele de imperechere. Ia in considerare faptul ca pentru unun fazan adult trebuie sa asiguri aproximativ 2 mp. Este de preferat ca spatiul sa fie acoperit, protejat impotriva intemperiilor si ferit de posibili pradatori (pasari, sobolani, vulpi etc.).
3. In cazul in care nu ai experienta anterioara in cresterea pasarilor, informeaza-te despre cum sa gestionezi perioadele de reproducere si cum sa ingrijesti puii. O familie de fazani este in general alcatuita din 1 mascul si 7-10 femele. O astfel de familie poate asigura 35-50 de oua.
4. Daca doresti sa comercializezi carnea de fazan, ai grija deosebita la nutritia pasarilor. Achizitioneaza formulele speciale disponibile in magazinele de profil, pentru ca fazanii sa primeasca toate mineralele de care au nevoie.
Cresterea fazanilor este o indeletnicire la fel de simpla precum cresterea gainilor si care are potentialul de a-ti asigura un profit de pana la 100%. Pe piata din Romania, cererea este in crestere si concurenta inca mica. Daca doresti sa te numeri printre antreprenorii care obtin profit din cresterea curcanilor, afla mai multe informatii despre:
- Cum se prezinta piata acestei afaceri in Romania
- Ce presupune cresterea fazanilor in captivitate
- Incubatia si cresterea puilor de fazan
- Alimentatia fazanilor
- Bolile fazanilor
- Cele mai eficiente metode de valorificare a productiei de oua si pasari
Consulta acum ghidul Crescatoria de fazani>>>
Noutati si recomandari in agricultura
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>
MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii
Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>
Rabla pentru tractoare: Explicatii si realitatea din teren
Desi prgramul "Rabla pentru tractoare" era programat pentru finalul anului 2024, Administratia Fondului pentru Mediu nu mai aduce informatii esentiale pentru fermierii care au platit deja avansuri catre dealerii de utilaje....citeste mai mult>>
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit