Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea fazanilor pentru profit, afacerea agricola a anului

de Ana Radulescu 11 Mar. 2014 6806
5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea fazanilor poate fi o activitate profitabila daca se respecta cateva reguli simple. Pasarile se vand vii (mai ales in perioadele de vanatoare), dar pot fi valorificare si pentru carne si oua.

Investitiile sunt foarte mici, afacerea poate fi demarata cu 200-300 de euro, iar un fazan adult se comercializeaza cu 40-50 de lei. Pentru a avea corect grija de fazanii din crescatoria ta, se impun cateva reguli generale.

1.    Fie ca alegi sa pui pe picioare propria micro-ferma cu cateva familii de fazani sau cu oua pe care sa le incubezi, ai grija de la cine te aprovizionezi. Pasarile si ouale trebuie sa provina din crescatorii certificate, pentru a nu avea probleme ulterior.

2.    Asigura-te ca spatiul (cusca) in care vei tine pasarile este suficient de mare atat pentru familiile initiale cat si pentru fazanii care vor aparea dupa perioadele de imperechere. Ia in considerare faptul ca pentru unun fazan adult trebuie sa asiguri aproximativ 2 mp. Este de preferat ca spatiul sa fie acoperit, protejat impotriva intemperiilor si ferit de posibili pradatori (pasari, sobolani, vulpi etc.).

3.    In cazul in care nu ai experienta anterioara in cresterea pasarilor, informeaza-te despre cum sa gestionezi perioadele de reproducere si cum sa ingrijesti puii. O familie de fazani este in general alcatuita din 1 mascul si 7-10 femele. O astfel de familie poate asigura 35-50 de oua.

4.    Daca doresti sa comercializezi carnea de fazan, ai grija deosebita la nutritia pasarilor. Achizitioneaza formulele speciale disponibile in magazinele de profil, pentru ca fazanii sa primeasca toate mineralele de care au nevoie.

Cresterea fazanilor este o indeletnicire la fel de simpla precum cresterea gainilor si care are potentialul de a-ti asigura un profit de pana la 100%. Pe piata din Romania, cererea este in crestere si concurenta inca mica. Daca doresti sa te numeri printre antreprenorii care obtin profit din cresterea curcanilor, afla mai multe informatii despre:

- Cum se prezinta piata acestei afaceri in Romania
- Ce presupune cresterea fazanilor in captivitate
- Incubatia si cresterea puilor de fazan
- Alimentatia fazanilor
- Bolile fazanilor
- Cele mai eficiente metode de valorificare a productiei de oua si pasari

Consulta acum ghidul Crescatoria de fazani>>>


Tags: afaceri fazaniferma fazanicresterea fazanilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]