Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea fazanilor pentru profit, afacerea agricola a anului

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea fazanilor poate fi o activitate profitabila daca se respecta cateva reguli simple. Pasarile se vand vii (mai ales in perioadele de vanatoare), dar pot fi valorificare si pentru carne si oua.

Investitiile sunt foarte mici, afacerea poate fi demarata cu 200-300 de euro, iar un fazan adult se comercializeaza cu 40-50 de lei. Pentru a avea corect grija de fazanii din crescatoria ta, se impun cateva reguli generale.

1.    Fie ca alegi sa pui pe picioare propria micro-ferma cu cateva familii de fazani sau cu oua pe care sa le incubezi, ai grija de la cine te aprovizionezi. Pasarile si ouale trebuie sa provina din crescatorii certificate, pentru a nu avea probleme ulterior.

2.    Asigura-te ca spatiul (cusca) in care vei tine pasarile este suficient de mare atat pentru familiile initiale cat si pentru fazanii care vor aparea dupa perioadele de imperechere. Ia in considerare faptul ca pentru unun fazan adult trebuie sa asiguri aproximativ 2 mp. Este de preferat ca spatiul sa fie acoperit, protejat impotriva intemperiilor si ferit de posibili pradatori (pasari, sobolani, vulpi etc.).

3.    In cazul in care nu ai experienta anterioara in cresterea pasarilor, informeaza-te despre cum sa gestionezi perioadele de reproducere si cum sa ingrijesti puii. O familie de fazani este in general alcatuita din 1 mascul si 7-10 femele. O astfel de familie poate asigura 35-50 de oua.

4.    Daca doresti sa comercializezi carnea de fazan, ai grija deosebita la nutritia pasarilor. Achizitioneaza formulele speciale disponibile in magazinele de profil, pentru ca fazanii sa primeasca toate mineralele de care au nevoie.

Cresterea fazanilor este o indeletnicire la fel de simpla precum cresterea gainilor si care are potentialul de a-ti asigura un profit de pana la 100%. Pe piata din Romania, cererea este in crestere si concurenta inca mica. Daca doresti sa te numeri printre antreprenorii care obtin profit din cresterea curcanilor, afla mai multe informatii despre:

- Cum se prezinta piata acestei afaceri in Romania
- Ce presupune cresterea fazanilor in captivitate
- Incubatia si cresterea puilor de fazan
- Alimentatia fazanilor
- Bolile fazanilor
- Cele mai eficiente metode de valorificare a productiei de oua si pasari

Consulta acum ghidul Crescatoria de fazani>>>


Tags: afaceri fazaniferma fazanicresterea fazanilor

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale

Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>

uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor

Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]