Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea viermilor de matase: afacere sigura, cu profit garantat si derulare rapida

de Marinache Paula 12 Ian. 2017 6256
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ramura agriculturii care se ocupa cu cresterea viermilor de matase se numeste sericicultura. Inainte de a incepe afacerea trebuie sa te documentezi, si cu multa ambitie, pricepere si cunostinte de specialitate, succesul este garantat. Speciile de viermi care se adapteaza usor conditiilor climaterice din tara noastra sunt Bombyx Mori si Phylosamia Ricini.

Familia Niculescu din Stoenesti, Valcea, detine o plantatie semnificative de duzi si produc anual aproape 100 de kilograme de matase natuala.

Spre deosebire de alti crescatori care vand imediat coconii parasiti de fluturi, familia Niculescu continua procesul de toarcere si filare a firului de matase, dupa care sunt trase in urzeala pe cele zece razboaie de tesut manual, informeaza AgroIntel.

„Intai crestem viermii de matase, trebuie sa ii tratam si sa ii ingrijim ca sa iasa gogosile. Se fierb, apoi din ele se trage firul pentru a se face maramele. Mai apoi, se trage separat firul, se fileaza si, dupa ce ies fluturii din gogosi, se scarmana si se face ceva mai gros, cum ar fi stofa. De exemplu, pentru o camasa scarmanam vreo 200-300 de grame si dureaza cam doua-trei zile pentru a o realiza”, a declarat Cristina Niculescu.

Pe scurt, munca unui crescator de viermi de matase cuprinde activitati legate de cresterea viermilor de matase, obtinerea coconilor, intretinerea viermilor de matase si a duzilor, precum si oferirea de coconi spre vanzare.

Asigurarea spatiului de crestere corespunzator in evolutia larvelor este un alt lucru important de avut in vedere. Valorificarea eficienta a localurilor de crestere prin marirea suprafetei lor pe verticala este posibila prin folosirea stelajelor.

Specialistii in sericicultura spun ca pentru a deschide o afacere cu viermi de matase este nevoie de o investitie de 14.000-15.000 de euro. Normal, cu cat afacerea pe care o porniti va fi mai ampla, cu atat bugetul initial va fi mai mare

Cristina Niculescu tese din borangic marame, ii, covoare, perdele, esarfe sau stergare, pe care le vinde prin targuri de profil. Este o munca migaloasa, care necesita rabdare si atentie deoarece firul este atat de subtire ca se poate rupe oricand.

Top 3 avantaje ale sericiculturii:

- puteti vinde absolut totul: gogosile de matase crude si uscate, chiar pupele (foarte cautate in industria farmaceutica).

- cresterea si ingrijirea viermilor nu necesita mult efort sau un numar mare de muncitori, fiind ideala pentru o afacere de familie.

- materialul de pornire: ouale viermilor de matase se achizitioneaza la un pret de 24 lei/cutie (10 grame). Asadar, se obtin cel putin 20 de kilograme de gogosi, iar dupa 30-40 de zile, la valorificare poti incasa cel putin 160 de lei, suma putand depasi 400 de lei, in functie de calitate. In medie, 280 de lei, adica de 10 ori mai mult decat costul celor 10 grame - 24 de lei.



Tags: viermi de matasecresterea viermilor de matasesericiculturamatase naturala

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

AFIR: Finantari de 13 milioane de euro pentru crescatorii de animale

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale acorda finantari de aproape 13,7 milioane de euro prin interventia DR-20 - Investitii in sectorul zootehnic - componenta suine....citeste mai mult>>

APIA: Ajutor de stat de peste 239 milioane de lei

APIA informeaza ca efectueaza plata ajutorului de stat la motorina utilizata in agricultura pentru perioada 1 aprilie - 30 iunie 2024. Agentia transfera sumele prin intermediul Centrelor Judetene....citeste mai mult>>

Subventii APIA: Beneficiarii vor primi banii pana in noiembrie

Pana la Sarbatorile de iarna, fermierii vor primi subventiile in conturi, urmand ca pana la Craciun toti beneficiarii sa se bucure de banii de la APIA pentru campania din 2024....citeste mai mult>>


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]