Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cu ce legume poti incepe o afacere in luna ianuarie

de Camelia Diaconu 15 Ian. 2019 5811
4.31 din 21 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Chiar daca este iarna, iar afara temperaturile sunt extrem de scazute, in domeniul agriculturii, acum este un moment favorabil pentru plantarea mai multor tipuri de legume care iti pot aduce profit. Iata ce legume pot cultiva micii fermieri.

In luna ianuare, fermierii care au deja o suprafata de teren disponibila ar trebui sa inceapa sa isi faca planuri in ceea ce priveste culturile profitabile pe care le pot planta. Acum este momentul sa fie cultivate legumele care se culeg si se consuma in perioada de primvara. Iata cateva idei:
 
Morocv. Imediat dupa ce trece inghetul, aproape de sfarsitul lunii ianuarie, atunci cand pamantul este usor de sapat si greblat, este momentul sa plantezi morcovii. Acestia se planteaza pe randuri cu o distanta de pana la 20 de cm intre, iar la o adancime de pana la 3 cm se adauga semintele. Morcovii trebuie doar udati la cateva zile pentru a se dezvolta intr-un mod optim.
 
Varza. Tot in luna ianuarie trebuie pregatit terenul daca vrei sa cultivi varza. Rasadurile trebuie plantate la distante de aproximativ 45 de cm intre ele, iar dupa plantare, pamantul trebuie udat la 10-12 zile pentru ca varza sa se dezvolte cat mai bine.
 
Salata verde. Semintele de salata verde pot fi cultivate la sfarsit de ianuarie, iar distanta dintre ele, intre randuri trebuie sa fie de pana la 20 de cm pentru a nu fi ingramadite intre ele.
 
Mazare. Imediat dupa ce a trecut inghetul, atunci cand terenul este usor de sapat si de greblat, se poate cultiva mazarea. Aceasta se planteaza in luna ianuarie numai daca nu mai sunt anuntate alte perioade de vreme rece cu temperaturi negative.
 
Pastarnac. Tot in luna ianuarie poate fi cultivat si pastarnacul. Acesta se cultiva pe randuri aflate la 25 de cm distanta unul de celalalt si are nevoie de un sol foarte bine fertilizat si afanat. Inainte de cultivare, pentru a te asigura ca se dezvolta corect, pastarnacul trebuie inmuiat in apa calduta pentru doua sau trei zile. In momentul plantarii, semintele se introduc in pamant pana la doi centimetri adancime.
 
Capsuni. Se pot planta capsunile inca din luna ianuarie, insa este indicat sa le acoperi cu un clopot de plastic ori de sticla pentru a obtine o recolta bogata timpurie.
 
De asemenea, pe langa aceste legume care se pot cultiva pe un teren liber, exista si cateva legume care se pot cultiva fara probleme in luna ianuarie intr-o sera. Luna ianuarie este potrivita pentru cultivarea arpagicului in sera, dar si a cartofilor deoarece bulbii se vor dezvolta corect pana in momentul recoltarii. 
 


Tags: afaceri agricoleafaceri cu legumeidei de afaceri agricole

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.31 din 5 - 21 voturi.

Articole conexe

Afaceri agricole de succes. Cultura de sofran

de Idei de afaceri
17 Nov 2023
Sofranul este o investitie pe termen lung. Investesti o avere intr-un condiment, insa poti sa stai linistit: sofranul rezista peste 2 ani in...

Afaceri agricole profitabile. Cresterea prepelitelor japoneze

de Idei de afaceri
08 Iul 2022
Oul de prepelita inglobeaza o cantitate impresionanta de vitamine si este recunoscut pentru efectele sale benefice in rezolvarea unor probleme grave...

5 idei de afaceri agricole potrivite in Romania

de Ideideafaceri.ro
01 Apr 2020
Daca nu te-ai decis inca ce sa faci cu acea bucatica de teren pe care o ai disponibila sau pe care ai pus ochii pentru achizitie, noi iti propunem 5...

7 idei de afaceri agricole excelente

de Florin Amariei
03 Feb 2020
Anul 2020 a fost bun pentru agricultura romaneasca si de aceea orice persoana care planuieste sa inceapa o afacere in agricultura ar trebui sa-si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]