Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cultivare agrise: 11 lucruri de stiut daca vrei sa incepi aceasta afacere!
Fructele de agris sunt adevarate bombe de vitamine, excelente pentru sanatate, fapt care le face foarte cautate, in special la export. La ora actuala, concurenta este foarte redusa. Sunt putini cultivatori de agris in Romania, dar asta doar pentru ca planta nu este (inca) foarte cunoscuta la noi. Ca urmare, ai sansa sa fii printre primii care ii exploateaza potentialul absolut extraordinar.
Consumul de fructe de agris are efecte benefice si asupra activitatii cardiovasculare, datorita continutului de potasiu. El ajuta la: cresterea puterii de concentrare, curele de slabire, cresterea fertilitatii feminine si in protejarea intregului aparat reproducator, datorita proprietatilor antiinflamatorii.
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori

Cultura de sofran

Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
1. Agrisul este un arbust de talie mica (poate ajunge pana la 1,5 inaltime), care creste spontan in regiunile deluroase si muntoase, dar care poate fi si cultivat cu succes pe un teren de mici dimensiuni (1 hectar sau chiar mai putin).
2. Agrisul este un arbust putin pretentios si destul de adaptabil, care va da rod in al doilea an de la plantare. Prefera solul bine drenat, bogat in substante nutritive si aerisit. Se dezvolta atat in locuri insorite, cat si in semi-umbra. (...detalii aici>>)
3. Plantarea se face toamna sau primavara devreme. Se sapa o groapa de aproximativ 50-50-40 cm care se umple cu circa 1 kg de pamant negru, 1-3 kg de gunoi de un an si o cantitate mai mica de cenusa, in jur de 200-300 grame. Se recomanda ca fiecare fir de pe radacina butasului sa fie retezat inainte de plantare.
4. O tulpina poate produce intre 3 si 6 kg de fructe.
5. Fructele de agris sunt verzi, rosiatice sau galbui, de forma sferica si au un gust dulce-acrisor. Sunt recomandate in alimentatie datorita aportului caloric foarte scazut, continutului bogat in fibre solubile si in vitamina C (cea care reduce nivelul de colesterol din sange si actioneaza in vederea scaderii tensiunii arteriale).
6. O cantitate de 100 de grame de agrise asigura aproximativ o patrime din necesarul zilnic de vitamina C al unei persoane adulte.
7. Agrisele sunt recomandate de nutritionisti indeosebi datorita faptului ca actioneaza eficient in cresterea imunitatii organismului, constituind in acelasi timp un antioxidant foarte bun.
8. Fructele, care se coc in iunie-iulie, se pot consuma proaspete (ceea ce este intotdeuna indicat) sau se pot pastra si prelucra in diverse modalitati: sirop, dulceata, gem, infuzii sau chiar vin. Un alt plus il reprezinta faptul ca agrisele pot fi consumate o perioada mare de timp, deoarece rezista pe tufa destul de mult.
9. Ingrijit cum se cuvine, agrisul va rodi 20-30 de ani consecutiv.
10. Desi nu se consuma intens la noi, fructele de agris sunt foarte cautate in vestul Europei, iar potentialul este urias pentru aceasta planta medicinala care, din punct de vedere al profitului adus, ar putea detrona in urmatorii cativa ani zmeurul, afinul sau coacazul.
11. Investitia intr-un hectar de agris se ridica la aproape 7.000 de euro si se recupereaza in primii doi ani de cultura. Ulterior, planta poate aduce profituri de pana la 20.000 de euro pe an, la un pret minim de comercializare de 6-7 lei/kg agrise.
Noutati si recomandari in agricultura
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Cresterea prepelitelor japoneze
Comanda acum ghidul afacerii tale cu prepelite japoneze CD-ul Cresterea prepelitelor japoneze Evita acum riscurile inerente inceputului unei afaceri

[GHID PRACTIC] Cultura de sofran
Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume

[GHID PRACTIC] Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul Propriul meu plan de afaceri Ai planuri de afaceri standard - aplicabile in orice domeniu



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit