Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cultura de lavanda: Care sunt cele mai profitabile soiuri
Lavanda este o planta foarte apreciata pentru proprietatile sale, fiind utilizata pentru fabricarea parfumurilor si a uleiurilor esentiale. Pentru ca afacerea cu lavanda sa fie una profitabila, cultivatorul trebuie sa se decida de la inceput care este modalitatea de valorificare a recoltei si pentru aceasta trebuie avut in vedere soiul de lavanda din care se pot obtine produse care sa indeplineasca cele mai inalte standarde de calitate. Printre cele mai avantajoase posibilitatii se enumera: comercializarea butasilor, producerea uleiului esential sau vanzarea inflorescentelor in scop culinar.
Apreciata inca din antichitate pentru calitatile ei vindecatoare, lavanda este una dintre cele mai valoroase plante aromatice. De-a lungul timpului, cercetarile au demonstrat ca gingasa floare de levantica are efecte curative deosebite, ea fiind folosita ca remediu naturist impotriva celor mai frecvente si periculoase afectiuni ale organismului.Soiuri de lavanda
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cultura castravetelui anti-diabet
Iata diferite soiuri de lavanda in functie de intrebuintare:
Multe afaceri pot fi demarate cu investitii mici. Afla care sunt cele mai accesibile pe un teren de mici dimensiuni...click AICI pentru detalii si comenzi<<
- vanzarea de butasi
In acest scop, cel mai recomandat soi este englezescul Munstead – Lavandula angustifolia – cu un miros foarte puternic si foarte „prolific”.
Comercializarea de butasi de lavanda se poate face usor in pietele marilor orase, la targuri sau prin intermediul unui magazin online. Avantajul il reprezinta costul mic al investitiei, pentru ca un fermier care deja cultiva lavanda are o sursa sigura de a obtine plantutele noi. Rasadurile de lavanda au preturi in functie de dimensiunea plantei – de la cativa lei pana la 20-30 de lei, cat ajunge sa coste un butas de lavanda in marile magazine de bricolaj si gradinarit.
- obtinerea de ulei esential
Cultivatorii de lavanda care doresc sa produca si uleiul esential – foarte cautat si apreciat, mai ales in industria cosmeticelor, ar trebui sa ia in calcul investitia in soiul Grosso – Lavandula Intermedia.
Acesta este o incrucisare intre doua soiuri englezesti – Lavendula augustifolia si Lavendula latifolia –, anume creata pentru a produce mai multe flori si mai mult ulei – de pana la cinci ori mai mult decat soiurile obisnuite.
- uz culinar
Buena Vista – din „familia” Lavandula angustifolia – este soiul de lavanda creat de englezi pentru a fi folosit la prepararea deliciilor culinare.
Se poate cultiva chiar si in ghiveci si este o solutie sigura la care multi mari bucatari apeleaza pentru o savoare mediteraneeana. Poate fi folosit si la prepararea ceaiurilor cu lavanda.
Multe afaceri pot fi demarate cu investitii mici. Afla care sunt cele mai accesibile pe un teren de mici dimensiuni...click AICI pentru detalii si comenzi<<
Atentie! Sunt de preferat butasi in locul semintelor! Datorita calitatii superiore, butasii pastreaza caracteristicile genetice ale soiului, pe cand puietii din seminte pierd cu 35% din insusirile productive si tehnologice ale plantei-mama, prin degenerare.
Diferenta de calitate genetica se reflecta si in diferenta de rezistenta in timp a culturii – din puieti: 7-10 ani; din butasi: 15-25 ani –, dar si in diferenta de productivitate si profit: plantele obtinute din butasi produc mai mult cu aproximativ 1.000 kg/ha inflorescente, cu 3,3 tone/ha floare cu tija, cu 53 litri/ha ulei de lavanda – adica cu 89,4% mai mult ulei decat plantele obtinute din puieti.
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Noutati si recomandari in agricultura
Rabla pentru tractoare: Explicatii si realitatea din teren
Desi prgramul "Rabla pentru tractoare" era programat pentru finalul anului 2024, Administratia Fondului pentru Mediu nu mai aduce informatii esentiale pentru fermierii care au platit deja avansuri catre dealerii de utilaje....citeste mai mult>>
Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie
In acest an, fermierii care vor depune cererile unice de plata vor fi nevoiti sa respecte o noua conditie, introdusa pentru prima data anul acesta la nivel european....citeste mai mult>>
Autoritatile anunta situatia subventiilor din 2024 si posibilele majorari pe termen lung
Platile efectuate de APIA pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in anul 2024 continua si zilele acestea. Incepand din 2028, fermierii se pot astepta la o posibila majorare a subventiilor....citeste mai mult>>
Articole conexe
Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii
de Idei de afaceriAfacere la tara - 4 Idei de culturi profitabile oricand
de Camelia DiaconuAfacere cu lavanda: cum sa faci profit pe suprafetele mici de teren
de Idei de afaceriAfacere la tara: cum se infiinteaza o crescatorie de fazani
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit