Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea catinei: temelia unei afaceri sanatoase

de Idei de afaceri 18 Mar. 2024 2265
Cultivarea catinei: temelia unei afaceri sanatoase
4 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Catina (Hippophae rhamnoides) este un arbust spinos, care rodeste fructe mici, albe sau rosii, o planta cu extraordinare proprietati antioxidante, benefice pentru sanatate.

Catina este unul dintre cele mai complexe remedii naturale cunoscute, redutabil luptator cu bolile iernii, fortifica inima, intareste imunitatea este un bun antiinflamator, inhiba pofta de mancare in cazul unor tratamente ale obezitatii si creste potenta. Sustine efortul intelectual si performanta sportiva. Elixir al fericirii, serotonina din catina goneste depresia, deschide pofta de viata, reface memoria si stimuleaza creativitatea. 
 
De asemenea, este cunoscuta de secole utilizarea catinei ca remediu pentru ingrijirea pielii si folosita in compozitia produselor cosmetice cu actiune nutritiva, revitalizanta si de refacere.
 
Lista beneficiilor pentru sanatate, preventie si frumusete este mare si sunt sigura ca si tu, stimate cititor, stii foarte multe deja despre catina. Dar, plecand de la aceste beneficii, nu ar fi pacat sa nu folosesti tot potentialul acestei plante care face minuni pentru oameni? Astfel, din pulpa fructului, dar si din seminte, se poate extrage uleiul de catina, care are atat calitati alimentare, cat si de solvent.
 
Uleiul de catina contine de 10 ori mai mult caroten decat morcovul, are actiune antibactericida, usor narcotica, sedativa. Uleiul de catina se foloseste ca materie prima in industria farmaceutica, in cea alimentara si cosmetica.
 
De asemenea, pe piata europeana, fructele proaspete de catina, certificate BIO si recoltate prin detasarea ramurilor si separarea fructelor se vand cu 1,6 – 1,8 euro/kg, in stare congelata, se pot comercializa uscate sau sub forma de pulbere. Cel mai rentabil este insa uleiul, care se vinde vrac cu un pret intre 150 si 250 de euro/litru, de pe un hectar de catina obtinandu-se 250-270 litri.
 
Catina poate fi valorificata sub diverse forme: ceai din fructe, muguri, frunze si chiar scoarta, siro - puri. Asadar, iti propunem sa infiintezi propria plantatie de catina si mai adaugam cateva beneficii care te vor convinge:
 
- Exista o cerere tot mai mare de catina romaneasca pe piata europeana.
 
- Conditiile climatice si relieful adecvat fac din Romania patria perfecta pentru cultivarea catinei. Catina este rezistenta la frig, putand trece cu bine atat peste temperaturi scazute, de -40 de grade Celsius, cat si peste cele ridicate.
 
- Catina are putine boli si daunatori.
 
- Cultura catinei poate fi una eminamente ecologica. O cultura ecologica de catina este perfect realizabila in practica, usor de adoptat de cultivatori, cu conditia respectarii unor verigi tehnologice elementare.
 
- Catina intra pe rod in anul 3 de la plantare si are o durata de productie de 18-20 de ani.
 
- Poti incepe sau dezvolta aceasta afacere agricola cu fonduri europene. 
 
- Cultura de catina este foarte profitabila, incepand cu anul trei de la plantare. Potentialul productiv este de cca 20 de tone la hectar, iar pretul de vanzare al catinei este de 1,7-1,9 euro la kilogram.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: catinaafacere agricolaafacere biobiofacere cu catinaafacere sanatoasa

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

Afacere agricola. Accesarea fondurilor europene

de Idei de afaceri
16 Dec 2022
Accesarea fondurilor europene pentru afacerile agricole este posibila atat tinerilor fermieri, cat si celor cu experienta. In acest sens, Submasura...

Afacere agricola cu rata de profit ridicata

de Idei de afaceri
21 Oct 2022
Cresterea prepelitelor japoneze este o idee de afacere cu un potential de exceptie in tara noastra. Oul de prepelita reprezinta un medicament, ce...

Idee de afacere agricola - Plantatie cu aluni

de Camelia Diaconu
27 Feb 2020
In prezent, o plantatie cu aluni reprezinta una dintre afacerile rentabile din mediul agricol din tara noastra, datorita investitiei minime care se...

Ferma bio - afacere si punct de atractie pentru turisti

de Camelia Diaconu
25 Oct 2019
Tot mai multi turisti vin sa isi petreaca concediile in tara noastra, dar mai ales intr-o zona linistita care sa ii ajute sa se odihneasca. Multe...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]