Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cultivarea legumelor in sistem ecologic - Cultivarea prazului
Prazul se cultiva pentru bulbul si tulpina sa falsa, consumate frecvent in stare proaspata. Este o leguma in general dietetica. In afara calitatilor culinare indiscutatibile, prazul are numeroase beneficii terapeutice, fiind un bun tonic al sistemului nervos, un diuretic apreciat.
Este un bun antiseptic, fiind folosit in ameliorarea efectelor furunculelor, intepaturilor de insecte, bataturilor sau a altor plagi deschise.
Criptomonede Ghid practic pentru incepatori

Propriul meu plan de afaceri

3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Chiar daca originea prazului nu a fost inca elucidata se stie ca el a fost cultivat in Grecia si in Egiptul Antic, de unde s-a raspandit in intreaga Europa. In unele tari (ex.:Franta) a devenit una din legumele cele mai consumate pe tot parcursul anului, provenind in general din culturi de camp.
Prazul este o planta bienala, cu frunze lineare, care au la baza teci mari, carnoase, care se acopera reciproc pe o anumita lungime (tulpina falsa).
Pe portiunea de tulpina, frunzele sunt carnoase, fragede, etiolate, de culoare alba sau alb-galbuie. Bulbul prazului este mic, alungit si are aceeasi grosime cu tulpina falsa. El este format tot din frunze albe, carnoase, insa subtiri. De la praz se consuma tulpina falsa si bulbul.
In anul al doilea de cultura, prazul formeaza o tulpina florifera plina ( spre deosebire de ceapa care are o tulpina fistuloasa), inalta de 1,20 - 1,50 m, in varful careia se afla acoperita cu o membrana peramentoasa, o inflorescenta de forma sferica, cu flori albe sau violete.
Semintele triedrice, negre, sunt relativ mici, intr-un gram intrand 350-400 de seminte. Energia germinativa se pastreaza timp de 2-3 ani, iar plantele rasar dupa 12-15 zile de la semanatul in camp.
Ca si alte specii bulboase, si prazul este o specie cu exigente moderate fata de temperatura, optima pentru vegetatie fiind de 20-22 grade Celsius. Sunt si varietati foarte rezistente la frig, care se recolteaza in timpul iernii.
Prazul are pretentii mari fata de umiditatea din sol, insa este foarte sensibil la excesul de apa. Avand un sistem radicular fasciculat puternic, exploateaza bine solurile profunde humifere, cu textura mijlocie, cu pH cuprins intre 6,5 si 7,5. ...
>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare pentru a va porni o afacere profitabila in domeniul cultivarii legumelor in sistem ecologic!
Noutati si recomandari in agricultura
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aflati cum puteti obtine un castig substantial parcurgand ghidul practic Afacere la cheie cu flori in ghiveci Informatii complete

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Exploatati incredibila piata a felicitarilor Aceste produse carora poate nu le-ati acordat pana acum atentia cuvenita aduc venituri colosale si constante an dupa an Puteti castiga fara efort minimum 1 000 de euro net luna

[GHID PRACTIC] Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul Propriul meu plan de afaceri Ai planuri de afaceri standard - aplicabile in orice domeniu



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit