Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultivarea pepenilor, o afacere profitabila de sezon

de Alexandra Popescu 25 Iul. 2014 4353
3 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vara este sezonul in care multe recolte dau roade, iar cele mai bune fructe si legume ajung pe mesele oamenilor mai gustoase ca niciodata. Vara este, de asemenea, sezonul pepenilor, iar cei mai cunoscuti pepeni sunt cei de la Dabuleni. O afacere cu pepeni este profitabila, insa are nevoie de multa atentie si implicare, fiind necesara respectarea tratamentelor si a stropirilor regulate.

 
La Dabuleni se gasesc cei mai multi dintre cultivatorii de pepeni de succes ai Romaniei. Exista oameni care au renuntat la locul lor de munca doar pentru a porni o afacere cu renumitii pepeni.
Cultivarea acestora nu trebuie sa se faca pe suprafete mari din prima, poti incepe cu un hectar si jumatate. Nu te gandi ca vei avea productii record din primul an si ca profitul va fi foarte mare. Afacerile incep de jos, cu profituri si venituri mai mici, uneori cu pierderi inregistrate, iar pe parcursul anilor vine si succesul. Insa nu trebuie sa te opresti.
 
Daca nu vrei sa muncesti fizic tu la camp, poti chema oameni, iar 14 care sa se ocupe de recoltat si de incarcarea pepenilor in tiruri sunt suficienti. In doua tiruri incap aproximativ 50 de tone de pepeni. Munca se face organizat, asa ca trebuie sa existe un program dupa care oamenii sa munceasca. Ora 12:00 poate fi limita pana la care recolteaza toata lumea, deoarece pranzul este momentul in care caldura incepe sa fie insuportabila. Dupa pranz poti imparti oamenii, unii sa mearga la incarcat marfa in tiruri, iar altii ar trebui sa se ocupe in continuare de recoltat.

Pentru a-ti face o idee despre remuneratia oamenilor, cei din Dabuleni lucreaza pentru 50 de lei pe zi, iar daca munca depusa este mai mare, suma poate ajunge la 80 de lei. 
 
La o suprafata de 6,5 hectare se recolteaza aproximativ 500 de tone de pepeni. Acest lucru inseamna venituri de circa 300.000 de lei si  un profit de 50% din aceasta valoare.
 
In Dabuleni, cei care se ocupa de cultivarea pepenilor sunt membri ai Asociatiei de Producatori "Casa Pepenilor ", care numara 80 de membri. Aceasta asociatie ii ajuta pe antreprenorii din zona cu vanzarea productiei, astfel ca livrarea se face direct catre hipermarketuri. Acest "parteneriat" asigura comercializarea, iar cei care isi doresc sa cultive pepeni trebuie sa incerce sa se implice intr-o astfel de asociatie, in cazul in care ea exista in zona respectiva.
 
Pretul unui kilogram de pepene poate ajunge la 60 de bani in hipermarket si la 70 de bani daca este vandut la piata. Chiar daca piata are un pret mai ridicat, este mai avantajoasa vanzarea catre hipermarketuri, pentru ca exista siguranta comercializarii intregii productii.
 


Tags: afaceripepeniafaceri pepeniafaceri agricoleafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afaceri cu struti. Potentialul pietei

de Idei de afaceri
01 Feb 2024
Redam cateva dintre problemele cu care se confrunta crescatorii de struti din tari cu o oarecare experienta in domeniu, pentru a fi consemnate si de...

Organizarea afacerii cu raci

de Idei de afaceri
16 Feb 2023
Este obligatoriu ca la inceput de afacere sa va asigurati activitatea, productia, in functie de diferite criterii (seceta, cutremur, fenomene...

Afaceri cu Paulownia. Alegerea si pregatirea terenului

de Idei de afaceri
31 Ian 2023
Va intrebati, desigur, de cat teren aveti nevoie pentru a infiinta plantatia dumneavoastra de Paulownia. Intreprinzatorii mai vechi si consultantii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]