Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic - Administrarea ingrasamintelor
Fertilitatea solului in cadrul sistemului ecologic trebuie sa fie mentinuta si ameliorata printr-un sistem de masuri care sa favorizeze activitatea biologica maxima a solului, precum si conservarea resurselor acestuia. Astfel, fertilitatea si sanatatea solului sunt mentinute prin practici biologice, precum: rotatia culturilor, lucrari manuale, prasit, compostare si mulcire.
Prin folosirea ingrasamintelor organice in agricultura ecologica, se mareste si se mentine procentul de materie organica a solului.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
Ghid practic Realizarea de sapun natural
De asemenea, prin cultivarea de plante leguminoase care fixeaza azotul atmosferic si lasa terenul curat de buruieni, prin plante care pot constitui ingrasaminte verzi sau alte plante cu inradacinare adanca, se pot crea conditii optime in nutritia plantelor, prin punerea la dispozitia acestora a unor substante utilizate direct (azotul) sau de catre microorganisme prezente in sol (bacterii, ciuperci), care descompun materia organica si au efecte pozitive asupra sistemului radicular sau asupra fotosintezei.
Cu toate acestea, in agricultura ecologica, baza fertilizarii o constituie ingrasamintele organice naturale, pregatite dupa o tehnica speciala, certificate, precum si ingrasamintele minerale naturale. Pentru reusita agriculturii ecologice, materiile organice necesare pregatirii composturilor ecologice ar trebui sa provina din exploatatii agricole care practica agricultura ecologica.
Astfel, gunoiul de grajd este considerat un ingrasamant complex in cadrul sistemului de agricultura ecologica, si poate fi constituit din amestec de balegar si materii vegetale. Acesta contine azot, fosfor, potasiu si calciu. Calitatea si cantitatea gunoiului depind de mai multi factori: specia si varsta animalelor de la care provine gunoiul, furajele folosite si felul asternutului din grajduri, metoda si perioada de pastrare a gunoului.
Gunoiul de grajd utilizat pentru fertilizare trebuie sa provina de la exploatatii care practica sistemul ecologic. Acest tip de ingrasamant se aplica de obicei toamna, incorporat fiind apoi prin aratura, avand un efect complex asupra solului, influentand pozitiv insusirile acestuia.
Astfel, solurile care contin argila in cantitate mai mare devin ...
>>>Cititi continuarea acestui capitol in cadrul lucrarii "Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic".
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
Cultivarea plantelor medicinale: 3 factori pentru dezvoltarea unei afaceri profitabile
de Alina ConstantinescuCultivarea plantelor medicinale: 4 aspecte de luat in seama pentru succesul afacerii
de Alina ConstantinescuCultivarea plantelor medicinale: Iata de unde poti scoate profit ca la carte!
de Adela SimonescuCultivarea plantelor medicinale in sistem ecologic - Ingrasaminte verzi esentiale
de Ideideafaceri.roAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit