Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura castravetelui antidiabet. Piata de desfacere

de Idei de afaceri 01 Ian. 2025 461
Cultura castravetelui antidiabet. Piata de desfacere
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Castravetii ocupa un loc important in alimentatia omului o mare parte din an si, mai ales, in perioadele cand alte legume se afla in cantitati inca reduse.

Prin extinderea continua a culturii castravetilor in sere, rasadnite si adaposturi din material plastic, consumul lor devine posibil aproape in tot cursul anului. 
 
Din totalul consumului de legume pe un locuitor, castravetii ocupa circa 2,4% in lunile de iarna-primavara si 3% in lunile de vara-toamna, iar din totalul consumului de legume proaspete pe un locuitor, aproximativ 3,5% il ocupa castravetii in stare proaspata si conservata, revenind in medie 4 kg pe un locuitor. 
 
Desi valoarea lor alimentara este inferioara altor legume ce se pot consuma in stare proaspata, castravetii sunt foarte apreciati si larg raspanditi in hrana tuturor popoarelor de pe toate continentele, datorita insusirilor lor gustative, fragezimei si aromei lor particulare.

Oferte speciale de Sarbatori. Profita de noile reduceri...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Castravetii se folosesc in hrana omului din cele mai vechi timpuri. Originar din India, s-au raspandit in decursul celor 3.000-4.000 de ani de cand se folosesc, in toata lumea, ocupand un loc important in sortimentul de legume proaspete, in industria conservelor, in export si chiar in industria farmaceutica si cosmetica.
 
In tara noastra, cultura castravetilor ocupa in jur de 15% din suprafata cu legume cultivate in camp si 30% din suprafata de sere si rasadnite. 
 
Desi este o planta nerezistenta la conditii de clima racoroasa, cultivata cu precadere in zonele cu clima mai blanda, totusi, cultura castravetilor s-a extins mult spre nord, pana peste latitudinea de 60Ëš, fiind cultivati pe suprafete mari in rasadnite si sere, in U.R.S.S., Olanda, Anglia si alte tari nordice, unde conditiile naturale sunt nefavorabile acestei culturi. 
 
La noi, cultura castravetilor in camp ocupa suprafete mai mari in sortimentul de legume cultivate, in vestul tari, in Transilvania si nordul Moldovei si este cel mai putin raspandita in Dobrogea si Oltenia. 
 
Pentru cultura castravetilor in camp, zonele cele mai potrivite sunt regiunile al caror climat este suficient de cald si umed, cu temperatura anuala de 10-11ËšC si cu ultimele brume la sfarsitul lunii aprilie.
 
Avantajul este ca, spre deosebire de alte plante, castravetii amari se pot cultiva cu succes in toate regiunile tarii, in rasadnite, solarii si sere, unde se pot crea conditiile cerute de plante. Ei se cultiva pe suprafete mari in rasadnite si sere in preajma marilor orase si centre muncitoresti. 
 
Cel mai mic venit si beneficiu la hectar il aduce cultura castravetilor in camp, iar cel mai mare, cultura in sere. Acest fapt se datoreaza in primul rand epocii la care se pot face aceste culturi (cea mai timpurie, in sere si cea mai tarzie, in camp), ceea ce are ca urmare preturi de desfacere cu atat mai ridicate si implicit venituri mai mari (cu cat cultura este mai timpurie cu atat productia se obtine mai devreme).
 
Contribuie de asemenea in mare masura productia sporita a culturilor adapostite care dau unitatii de suprafata productii foarte mari si de o calitate superioara. 
 
Desi cheltuielile de productie sunt cu mult mai mari la culturile in sere si rasadnite, aceste cheltuieli se recupereaza, rezultand in final beneficii importante.
 
Consumatorii de castraveti amari se impart in doua categorii, la fel ca in cazul majoritatii plantelor exotice. Sunt cei care nu cunosc deloc planta si cei care stiu de ea, fie de la televizor, fie de la medici sau din farmaciile naturiste.
 
Cerere este foarte mare pe piata pentru castravetele amar, in primul rand pentru ca numarul bolnavilor de diabet in tara noastra este foarte mare, insa, sansele ca acest lucru sa se schimbe sunt limitate de faptul ca in Romania nu este dezvoltata cultura gustului amar. Noi preferam sa consumam alimente dulci, iar acest lucru duce la problemele pe care le stim deja. 

Oferte speciale de Sarbatori. Profita de noile reduceri...click AICI pentru detalii si comenzi<<
 
Castravetele amar este cel mai bun remediu, combinat cu miscarea fizica, pentru a combate aceasta boala. 
 
De asemenea, cercetatorii americani au descoperit ca momordica este si antitumorala si intrerupe alimentarea tumorilor. De asemenea este un panaceu si ajuta pancreasul, ficatul si fierea. Totusi si oamenii sanatosi ar trebui sa consume astfel de fructe, preventiv.
 
Un fermier roman spune ca a gasit in farmaciile naturiste pastile pe baza de momordica si chiar a luat legatura cu acestia, dar ei importa medicamentele direct din China si nu s-au aratat interesati sa achizitioneze fructe pentru a le face ei.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: castravete amarcastravete antidiabetpiata de desfacere

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

Subventii 2025: Fermierii au de respectat o noua conditie

In acest an, fermierii care vor depune cererile unice de plata vor fi nevoiti sa respecte o noua conditie, introdusa pentru prima data anul acesta la nivel european....citeste mai mult>>

Autoritatile anunta situatia subventiilor din 2024 si posibilele majorari pe termen lung

Platile efectuate de APIA pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in anul 2024 continua si zilele acestea. Incepand din 2028, fermierii se pot astepta la o posibila majorare a subventiilor....citeste mai mult>>

Rabla pentru tractoare. Cand pornesc inscrierile

"Rabla pentru tractoare" a generat interes in randul micilor fermieri, dar si incertitudine, dupa controversele legate de procedura de inscriere....citeste mai mult>>


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]