Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cultura ciupercilor in Romania
Prima lucrare in aceasta directie a aparut in anul 1953, scrisa de prof. dr. M. Bulboaca de la Institutul Agronomic Bucuresti si, ulterior, pana in 1994, lucrarile complete de specialitate in cultura ciupercilor comestibile au fost scrise de autorul acestui material, citat de altfel si in tratatele de legumicultura aparute (1963, 1969, 1975, 1980).
Prima ciupercarie s-a amenajat in anul 1952, la fostele grajduri ale ICAB Bucuresti, situate pe sos. Giulesti si, ulterior, in anul 1957, la Combinatul Agroalimentar „30 Decembrie” Copaceni – Bucuresti. Din 1958 incepe (ca sectie independenta de productie a Fabricii de conserve Buftea) cultura ciupercilor in fortul Chitila de langa Bucuresti.
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate

Ghid practic pentru realizat felicitari de lux

Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Din anul 1962 s-a produs pentru prima data la Centrul experimental de ingrasaminte bacteriene Bucuresti miceliul de ciuperci intensiv-industriale urmat de centrele de la Mangalia Nord, Stoicanesti – Olt, Bucov – Ploiesti, Fagaras s.a.
Din anul 1988 a intrat in productie la Iernut – Tg. Mures, prima din cele noua ciupercarii intensiv-industriale cu capacitatea de 330 tone/an, celelalte urmand a fi organizate la: Bucuresti – Popesti, Cluj, Constanta, Pitesti, Oradea.
Referitor la miceliu, din anul 1975 s-a realizat pentru prima data in Romania miceliu pentru suport granulat din boabe de grau, sorg, ca o inovatie a autorului materialului de fata si ulterior, din 1988, s-au dat esalonat in productie sase statii cu capacitatea de 200 tone miceliu/an la Iernut, Popesti-Bucuresti, Savinesti-Piatra Neamt, Constanta, Pitesti, Oradea, Arad.
Cercetarea stiintifica in cultura ciupercilor se executa la Institutul de Cercetari pentru Legumicultura si Floricultura Vidra – Bucuresti, iar miceliul se mai produce in cateva unitati, printre care si la S.C. Agaricus S.R.L., profilata exclusiv pe productia ciupercilor si a miceliului. Aceasta societate, in ultimii trei ani, a organizat cu caracter permanent cursuri de initiere pentru cultivatorii de ciuperci din toata tara si in prezent sunt create conditii pentru extinderea rapida in Romania a culturii ciupercilor comestibile.
>>>Aflati mai multe detalii despre cum va puteti demara propria afacere in domeniul cultivarii ciupercilor in cadrul ghidului "Cultivarea ciupercilor Champignon" sau in cadrul ghidului "Cultivarea ciupercilor Pleurotus".
Noutati si recomandari in agricultura
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Cultura castravetelui anti-diabet
Castravetele amar cea mai profitabila cultura agricola din Romania la momentul actual

[GHID PRACTIC] Ghid practic Realizarea de sapun natural
Afla toate dedesubturile activitatii de realizare de sapun natural de la un producator cu ani intregi de experienta

[GHID PRACTIC] Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul Propriul meu plan de afaceri Ai planuri de afaceri standard - aplicabile in orice domeniu



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit