Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
17 Iul. 2020
8228
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal.
Ricinus communis, asa cum este cunoscut in lumea stiintifica, este o planta minune prin multiplele utilizari ale uleiului care se obtine din semintele lui, dar si datorita potentialului economic pe care il are.
Cultura de sofran

Ghid practic Realizarea de sapun natural

Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Potrivit Ghidului Practic Cultura de ricin. O investitie de succes in Romania, pentru cei care se gandesc sa inceapa o afacere cu ricin, este important de stiu ca cercetatorii romani de la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Teleorman au brevetat patru soiuri romanesti cu randamente foarte bune pentru conditiile de la noi din tara: soiul Cristian, Teleorman, Rivlas si Dragon.
Cultivarea ricinului
Este una dintre cele mai pretentioase specii fata de sol, avand nevoie de multe substante nutritive. Se dezvolta bine pe cernoziomuri nisipo-argiloase, permeabile. Sunt contraindicate atat solurile prea usoare, nisipoase, cat mai ales cele grele, cu apa stagnanta, reci, ca si saraturile.
Calendaristic, in epoca optima, ricinul se seamana in ultima decada a lunii aprilie si prima decada din luna mai. Distanta intre randuri, obligatorie in cazul mecanizarii integrale a culturii, este de 80 cm, semanandu-se cu semanatoarea SPC-6 (8, 12). Densitatea plantelor la recoltare este diferita, in functie de gradul de ramificare a plantei.
In general, in functie de cantitatea de apa din sol, densitatea culturii de ricin este cuprinsa intre 45.000 si 65.000 de plante la hectar. Pierderile normale de seminte si plante sunt de 10-15% si trebuie compensate prin semanatul suplimentar a 5.000-7.500 de seminte germinabile la hectar.
Cantitatea de samanta necesara cultivarii unui hectar de ricin este de 22-30 de kilograme la hectar, in functie de soiul cultivat si caracteristicile semintei. Adancimea de incorporare a semintei este de 6-7 cm, in cazul unei bune aprovizionari cu apa a solului, sau de 8-10 cm in primaverile secetoase (Bilteanu, 1974).
Ingrijirea culturii de ricin
Ricinul se ingrijeste foarte usor. Are nevoie de mult soare, de apa in cantitati moderate, nu are preferinta de sol, dar e bine ca pamantul in care este cultivat sa fie bogat si bine drenat. Pentru a obtine o recolta buna trebuie sa se realizeze doua prasile mecanice si una manuala pentru a elimina buruienile si daunatorii.
Alte lucrari presupun ierbicidarea, raritul plantelor, aplicarea tratamentele fitosanitare, recoltatul, decapsulatul, curatarea de corpuri straine si seminte neconforme, depozitare si prelucrare.
Cultura de ricin poate fi afectata de anumite boli si de daunatori, de aceea sunt necesare unele tratamente fitosanitare.
Valorificarea productiei
Profitul din cultura de ricin poate fi considerabil, daca luam in calcul chiar si o productie medie de 1.500 de kg/hectar. Doar din vanzarea semintelor la pretul minim de 100 de lei/kg, se poate realiza un venit de 150.000 de lei, adica peste 30.000 de euro!
Te poti ocupa si tu de cultivarea si valorificarea lui, chiar daca nu ai niciun fel de experienta in domeniul agricol. Ai acum la dispozitie ghidul practic "Cultura de ricin. O investitie de succes in Romania">>
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul
Nota: 3.67 din 5 - 36 voturi.Articole conexe
De ce e cultura de ricin o afacere de succes in Romania
de Florin Amariei
19 Sep 2018
Cultura de ricin poate fi o adevarata mina de aur pentru cei hotarati sa-si porneasca o afacere cu o investitie relativ mica.
O cultura de 1...
Afacere profitabila pe un teren de 100 mp
de Florin Amariei
19 Feb 2020
Flori in ghiveci?! De ce nu? Va propunem o idee prin care puteti exploata inteligent si profitabil un teren de doar 100 de mp care va va aduce pana...
Cultura de cartofi mov: iata Ghidul Practic pentru o afacere profitabila!
de Alina Constantinescu
13 Dec 2017
Cultura de cartofi beneficiaza de conditii optime de dezvoltare, tehnologie avansata si subventii substantiale. Secretul il reprezinta pregatirea...
Cum sa castigi o mica avere la hectar din cultura de ricin
de Alina Constantinescu
01 Oct 2020
Nu ai nevoie de zeci de hectare de teren agricol pentru a pune bazele unei afaceri agricole, care sa rotunjeasca veniturile familiei. Asadar,...
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special


Citeste Raportul Special GRATUIT

Profit MAXIM cu investitie MINIMA. TOP 6 afaceri pentru 2022
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2022
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- 17 intrebari esentiale despre criptomonede! Gasesti raspunsurile impecabile in ghid!
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici: LAVANDA! Profit de peste 8.000 de euro/ha!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- NOU: Ghid pentru plantatia ta de Paulownia - o afacere cu radacini viguroase si roade financiare bogate!