Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura fortata a capsunului

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile de cultivare in sistem ecologic a capsunului s-au dovedit a fi afaceri profitabile si relativ simple pentru persoanele care si-au cercetat domeniul de activitate si care detin un petec de pamant pe care doresc sa il valorifice. Iata cateva informatii referitoare la cultura fortata a capsunului pentru cei interesati sa isi demareze o afacere banoasa in acest domeniu:

Cultura fortata a capsunului se practica in spatii incalzite (sere acoperite cu sticla sau plastic) deoarece se anticipeaza maturarea fructelor cu 50-60 de zile. Pentru cultura fortata, plantele trec prin doua faze:

1.    Pregatirea plantelor in camp in vederea fortarii
2.    Fortarea propriu-zisa.

Pentru a obtine rezultate bune la fortare, plantele trebuie sa fie bine fortificate si sa aiba mai multe ramificatii cu muguri micsti. Se practica doua metode de fortificare a plantelor in vederea fortarii lor in sera:utilizarea stolonilor fortificati in camp si folosirea stolonilor crescuti in ghivece sau cuiburi nutritive. Stolonii refrigerati se planteaza in camp la distanta de 25-20 cm, pe substrat special pregatit sau in ghivece, in luna iunie, astfel ca pana toamna se fortifica, se ramifica si se diferentiaza muguri de rod.

In camp se aplica lucrarile de ingrijire, protectie fitosanitara si fertilizarea faziala conform tehnologiei de cultura. Se scot din camp dupa o perioada de cel putin 10 zile cu temperaturi sub 5 grade Celsius, pentru a se vernaliza (satisfacerea partiala a necesarului de frig). De la scoaterea din camp sau din ghivece, pana la plantare se pot tine in pungi de plastic perforate. Inainte de plantare stolonii se imbaiaza intr-o solutie de Benlate 0,05% pentru a-i proteja de Botrytis.

Aflati toate detaliile necesare demararii unei afaceri profitabile in domeniul cultivarii capsunului de la experti avizati sa va ofere o indrumare corecta. Ghidul contine toate informatiile referitoare la mai multi arbusti fructiferi si este disponibil aici!




Tags: cultura capsunuluicultivarea capsunuluicapsun

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

APIA da startul platilor ANT

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>

MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii

Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]