Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Culturi profitabile pentru o afacere in 2019

de Camelia Diaconu 11 Ian. 2019 6702
4.23 din 37 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sunt tot mai multi tineri care isi doresc sa investeasca intr-o afacere in mediul urban, in agricultura, iar pentru inceput cea mai avantajoasa solutie o reprezinta o suprafata mica in care sa nu fie nevoie de o investitie majora. Din acest motiv, iti recomandam mai jos cateva idei de afaceri cu cele mai profitabile culturi pe suprafete mici pentru anul 2019!

Cand vorbim despre culturi profitabile nu ne referim doar la culturi de camp, ci si la culturi ce au plantatii de pomi fructiferi ori legume in sere. Investitia nu este una mare, depinde in mare parte de tipul de cultura ales, dar si de planul de afaceri pe care ti l-ai facut cu mult timp inainte de a demara business-ul, pentru a te asigura ca iti valorifici recolta.
 

5 Idei de afaceri pentru 2019 cu cele mai profitabile culturi 

Cultura de zmeura. Aflata in topul preferintelor si in anii precedenti, cultura cu zmeura ramane preferata agricultorilor si in anul 2019. Zmeura are in continuare un pret bun la vanzare, chiar daca tot mai multi cultivatori au inceput acest tip de business. In magazine gasesti un kilogram de zmeura chiar si la pretul de 20 de lei, iar o singura cultura de zmeura iti poate aduce si pana la 12 tone de fructe pe un hectar. 
 
Cultura de catina. Aflata pe primele pozitii in topul celor mai profitabile culturi, catina este unul dintre produsele sanatoase cautate de catre romani pentru consum. Un hectar de catina poate produce intre 10 si 15 tone de fructe, iar pretul acestora poate fi de pana la 15 lei per kilogram, in functie de calitatea produsului.
 
Cultura cu nuci. Cu o investitie de pana in 2.000 de euro, cultura cu nuci iti poate aduce un castig anual de minim 10.000 de euro din momentul in care nucii au intrat pe rod. Cultura nu este deloc pretentioasa si nu are nevoie de ingrijiri speciale. Pretul mediu pentru nuca in coaja poate ajunge si la 15 lei per kilogram.
 
Cultura de ciresti. Din sectorul pomiculturii, plantatiile de ciresi sunt cele mai profitabile culturi. Intr-adevar, daca stam sa ne gandim la pretul ridicat al unui kilogram de cirese, mai ales la inceput de sezon si nu numai. Pretul unui kilogram de cirese nu a scazut sub 10 lei, iar investitia intro plantatie intensiva poate ajunge la suma de 20.000 de euro, dar cu toate echipamentele suplimentare de care are nevoie pentru crestere si intretinere. 
 
Cultura de cais. In Romania, culturile de cais incepe tot mai mult sa creasca deoarece cererea este tot mai mare. Pretul unui kilogram de caise ajunge la 10 lei, iar costurile unei plantatii sunt aproximativ la fel ca in cazul culturii de cires. Insa, productia unui hectar poate ajunge chiar si la 30 de tone, iar profitul poate depasi 40.000 de euro.

Sursa foto: pixabay.com


Tags: culturi profitabile in 2019idei de afaceri pentru 2019afaceri profitabile in 2019

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.23 din 5 - 37 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]