Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum demarezi o afacere profitabila - pepiniera cu plante exotice si specii performante

59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerea nu necesita o investitie initiala foarte mare. Este insa nevoie sa va inarmati cu rabdare. Va dura doi- trei ani pana veti vedea roadele muncii si obtine profit. Important este sa oferiti puietii care au cerere pe piata, plante mai rare, chiar dintre cele exotice si aclimatizate in Romania sau specii mai performante.

Este o afacere cu perspective existand o cerere anuala in crestere, cu clienti stabili. Pentru inceput, gasiti cativa clienti care sa va asigure un volum de comenzi rezonabil si incercati sa-i fidelizati.
 
Va recomandam sa incepeti cu o suprafata de cate un hectar pentru fiecare etapa, ceea ce inseamna trei hectare. Este bine sa fie un teren compact – toate cele trei hectare la un loc –, aproape de o cale de comunicatii, de preferat sosea. Va fi nevoie, eventual, daca ele nu exista deja, sa construiti si cladiri pe acest teren.

Veti avea nevoie de spatii in care sa pastrati uneltele, precum si semintele, puietii etc. Ar fi bine sa ingraditi toata suprafata, dar asta inseamna o cheltuiala foarte mare si pentru inceput nu este nevoie. Ulterior insa, este mai bine ca terenul sa fie ingradit, mai ales campul doi.

Alegerea terenului pentru pepiniera trebuie sa tina cont de o serie de factori:

1. Apropierea de o cale de comunicare.
2. Posibilitatea construirii pe acel teren.
3. Posibilitatea irigarii.
4. Posibilitatea de a trage curent electric.
5. Posibilitatea inchirierii utilajelor in zona. (Existenta in apropiere a unor ferme care au in dotare utilajele necesare. Nu are rost sa le achizitionati, atata vreme cat le puteti inchiria. Oricum este vorba de o suprafata mica, cel putin la inceput si cumpararea utilajelor este nerentabila.)
6. Existenta in zona a unor targuri cu dever mare, unde sa va puteti valorifica produsele.
7. Inexistenta in apropiere a concurentei, adica o pepiniera de stat.

Va trebui sa va asigurati serviciile unui specialist. Nu va lasati pe mana unui "batran", agricultor din tata-n fiu. Este vorba de un proces foarte sensibil, care trebuie coordonat de o persoana calificata. Exista suficienti specialisti bine pregatiti. El va va ajuta sa selectati colaboratorii, cei mai importanti fiind altoitorii, deoarece de prestatia acestora depinde valoarea produsului dumneavoastra.

Va sti sa-i supravegheze si sa-i tempereze, caci altoitorii sunt platiti la numarul de pomi, avand tot intersul sa faca cat mai multi intr-o zi, ceea ce impieteaza asupra randamentului altoirii. Trebuie sa aveti mare grija sa realizati toate lucrarile agricole la timp si in cele mai bune conditiuni.

Oportunitati de afaceri - Pepiniera de pomi fructiferi

Pepiniera de capsuni, coacaz si zmeur


Tags: afacereafaceripepinierainfiintare pepiniera

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale

Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>

uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor

Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]