Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum depozitezi bunatatile din livada?
Vreti sa aveti fructe sanatoase si chiar sa faceti fata concurentei fructelor din afara? Depozitarea e influentata de tehnologie, recontare, transport, tipul recoltarii, in functie de soiuri, factorii de mediu.
Fructele cu coaja lemnoasa se pastreaza un interval de doua, patru saptamani; prunele se pastreaza doua, trei luni; capsunile, 2-3 zile; coacazele, 2-3 saptamani; agrisele, 4-6 saptamani.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cultura castravetelui anti-diabet
Cultura de sofran
Merele de iarna, de toamna si perele se pot pastra in depozite pana la 8 luni.
Fructele culese din livada stau la o temperatura cuprinsa intre unu si cinci grade Celsius, nici mai jos, nici mai sus. Temperatura prea ridicata accelereaza coacerea fructelor si scurteaza perioada de pastrare.
Umiditatea relativa a aerului in depozitele de fructe trebuie sa fie cuprinsa intre 85-90 procente. Atmosfera umeda determina aparitia mucegaiului. La polul opus, o atmosfera uscata mareste transpiratia fructelor care se incretesc si nu mai sunt atat de aspectuoase si gustoase.
In depozitele cu fructe, trebuie sa fie bezna sau semiintuneric. De asemenea, nu trebuie sa amestecati fructele de toamna cu cele de iarna.
Coacerea celor de iarna e mult mai rapida, durata de pastreaza mai mica. Pastrati fructele in depozite, subsoluri, poduri, beciuri, pivnite,cladiri fara instalatii de racire.
Depozitele secolului 21 au instalatii electronice pentru reglarea temperaturii si umiditatii. In depozite se tin numai fructe sanatoase. Ele vor fi ambalate in ladite si vor permite circulatia aerului. Vreti sa faceti fata concurentei fructelor din afara? Aspectul si gustul conteaza!
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
Livada de vis inseamna o afacere de succes
de Ideideafaceri.roTrei fructe miraculoase care te pot imbogati!
de Idei de afaceri10 motive pentru care sa infiintezi o livada de gutui
de Alina ConstantinescuLivada de pomi fructiferi: 3 afaceri de succes care sa te inspire in antreprenoriat
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit