Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum infiintezi si intretii o cultura de migdal?
Pregatirea terenului se realizeaza printr-o mobilizare adanca a solului (60 - 80 cm), incorporand concomitent, 30 - 40 tone de ingrasamant organic si 600 - 800 kg superfosfat, 300 - 400 kg sare potasica si 200 kg azotat de amoniu la hectar.
Distantele de plantare a puietilor de migdal sunt: 6 - 8 m intre randuri (mai putin pe soluri mai sarace) si 5 - 6 m intre pomi pe rand.Cultura de sofran
Cultivarea plantei cu 5 arome
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Plantarea tarzie de toamna nu asigura o suficienta inradacinare, determinand deshidratarea pomilor. Plantarea de primavara ridica probleme datorita faptului ca migdalul porneste foarte timpuriu in vegetatie, fapt care conduce, in cazul intarzierii plantarii, tot la deshidratarea materialului saditor.
In consecinta, migdalul se va planta toamna, in prima jumatate a lunii octombrie sau primavara devreme. In ambele cazuri, pomii trebuie scosi din pepiniera chiar in ziua de plantare, sau cel mult cu 1 - 2 zile inainte. Avand in vedere caracterul autosteril, intr–o parcela vor fi plantate 3 - 4 soiuri pentru a asigura polenizarea.
Caracteristicile morfologice si de productie
Migdalul manifesta o crestere viguroasa in pepiniera si plantatie tanara. Formeaza numerosi lastari anticipati si are o mare putere de regenerare. Diferentierea mugurilor de rod incepe cu 30 - 40 zile inaintea maturarii fructelor si dureaza 50 - 120 zile.
Prezinta un repaus de iarna scurt, astfel ca vegetatia porneste primavara foarte devreme. Intra pe rod foarte repede, la 3 - 4 ani si uneori chiar la 2 ani de la altoire. Primele recolte economice se obtin incepand cu anii 5 - 6 de la plantare.
Dispuneti de un hectar de teren agricol? Cultivati plante exotice: kiwi, smochine, migdale >>>>>
Noutati si recomandari in agricultura
APIA: Luna octombrie va fi una foarte importanta pentru fermierii romani
Pentru fermierii romani, aceasta luna va fi una importanta, atat din punct de vedere financiar, cat si al lucrarilor care se desfasoara in aceasta perioada....citeste mai mult>>
Plati APIA: Fermierii vor primi subventiile pe hectar si animale
Campania APIA aferente primei transe din subventii se apropie. Pe data de 16 octombrie, fermierii vor primi banii pe hectar si animale....citeste mai mult>>
Ministrul Agriculturii vine cu o promisiune. Banii vor intra in cont pana in 15 octombrie
Fermierii afectati de seceta care au solicitat despagubirile puse la dispozitie de MADR, vor avea banii in conturi pana in data de 15 octombrie. Aceasta este promisiunea ministrului Florin Barbu....citeste mai mult>>
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit