Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Cum sa infiintezi o livada de meri cu fonduri europene - modelul unei afaceri de succes
Primavara deschide noi oportunitati de afaceri pentru cei care se gandesc sa isi suplimenteze veniturile. O idee este infiintarea unei livezi cu meri, o afacere pentru care fermierii romani pot accesa fonduri europene prin PNDR 2014-2020.
Asadar, daca dispui de un teren agricol in mediul rural, cu o suprafata relativ redusa (0,5-1 ha) poti demara o afacere cu un potential deosebit, iar costurile de gestionare a activitatii nu sunt ridicate.Cultura de sofran
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
In plus, pe langa vanzarea directa a produselor catre consumator, poti sa te adresezi si angrosistilor locali, vanzatorilor de fructe cu amanuntul, cofetariilor, patiseriilor, supermarket-urilor si restaurantelor si, de asemenea, poti stabili colaborari cu producatorii de iaurturi, etc.
Sa luam un exemplu concret: in mai 2010, un antreprenor din comuna Plopana, judetul Bacau a depus un proiect de finantare care viza infiintarea unei livezi de mar, iar in luna noiembrie a aceluiasi an incepea deja implementarea acestuia.
„Am dorit sa infiintam o livada de mar cu sistem de sustinere (inclusiv plasa antigrindina) si sistem de irigare, pe un teren mostenit de la bunica, despre care toata lumea ne spunea ca este mediocru”, povesteste administratorul societatii beneficiare, multumit de decizia luata.
„Am privit intotdeauna proiectul ca pe o provocare, si nu ca pe o necesitate. Cand cei mai multi incercau sa ne convinga ca nu poti realiza o afacere viabila din ce ne-am propus, am mers mai departe, asumandu-ne toate riscurile.”
Obiectivul general realizat prin implementarea proiectului il reprezinta dezvoltarea potentialului agricol prin infiintarea unei plantatii pomicole de mar la standardele nationale si comunitare in ceea ce priveste practicarea unei agriculturi moderne. Obiectivele specifice aferente proiectului au fost infiintarea plantatiei si achizitia de utilaje agricole specifice si a unui sistem de producere a energiei din surse regenerabile.
Principalele activitati vizate de proiect au constat in:
• infiintarea plantatiei pomicole de mar in sistem superintensiv, dotata cu sistem de sustinere, inclusiv plasa antigrindina, si sistem de irigare prin picurare;
• achizitionarea de utilaje agricole, respectiv tractor, cositoare, atomizor si remorca;
• achizitionarea unui sistem de producere a energiei din surse regenerabile prin utilizarea a 13 panouri fotovoltaice.
Plantatia este formata din patru parcele, fiecare cu cate zece randuri de pomi (100 de pomi pe rand), distanta intre randuri este de 3,5 metri, iar intre pomi de 1 metru, densitatea fiind de 2 850 de pomi/hectar.
Achizitia utilajelor performante a permis optimizarea procesului de productie, reducerea costurilor si cresterea eficientei economice. In prezent, societatea functioneaza la un nivel calitativ si cantitativ care indeplineste standardele europene in domeniu.
Sursa: RNDR, Anul II, nr. 23, iulie 2015
Noutati si recomandari in agricultura
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
AFM da startul. Incep inscrierile in programul Rabla pentru tractoare
Peste trei zile, fermierii care vor sa-si achizitioneze utilaje agricole prin programul "Rabla pentru tractoare" o pot face....citeste mai mult>>
Articole conexe
7 Idei de afaceri non-agricole la tara incepute cu fonduri europene
de Camelia DiaconuAfaceri in pomicultura: antreprenorii au solicitat fonduri europene de 268 milioane de euro
de Idei de afaceriAfaceri in pomicultura: antreprenorii au solicitat fonduri europene de 268 milioane de euro
de Idei de afaceriVrei o afacere in mediul rural? Acceseaza fonduri europene pentru o pensiune turistica!
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit