Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se inmulteste goji?

de Idei de afaceri 30 Iun. 2017 21322
3.8 din 87 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cine nu a aflat de efectele absolut miraculoase pentru sanatate ale fructelor goji? Si daca nu ai aflat inca, iti spunem noi! Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!

Folosit inca din anul 475 in medicina traditionala ca remediu pentru diferite organe (inima, ficat, rinichi, ochi, stomac etc.) goji imbunatateste circulatia sangelui, ajuta vederea, intareste muschii si sistemul osos.

Randamentul unei plantatii de Goji este de 2.250 kg fructe uscate/ hectar la arbustii de 3 ani si de 4.050 kg fructe uscate /hectar la arbustii de 5 ani.

Dupa aceasta varsta arbustii din plantatia ta de Goji pot avea chiar si o productie de 6.000 kg fructe uscate/hectar. Inmulteste asta cu 50 lei/kg (un pret mediu de vanzare) si vei obtine sume ametitoare!

Inmultirea plantelor goji poate fi efectuata fie prin butasi, fie prin seminte. Ambele proceduri sunt utilizate in aceeasi masura, iar succesul lor depinde de asigurarea conditiilor propice ulterior plantarii, dar si de perioada aleasa pentru operatiune.

Pentru utilizarea metodei prin butasi, este indicat sa se astepte o perioada cu temperaturi mai reduse – toamna sau iarna. Taierea trebuie efectuata dupa de frunzele au inceput sa cada, in momentul in care planta intra in hibernare.

Cresterea unor goji noi din seminte include riscul de a nu rezulta plante cu aceleasi caracteristici ca plantele initiale, risc ce poate fi inlaturat prin propagarea din butasi. Pe de alta parte, la inmultirea prin butasi apare riscul transmiterii bolilor si mai ales al virozelor de la plantele mama la plantele fiice.

Propagarea prin butasi

Butasirea este o metoda de propagare vegetativa. Ea presupune prelevarea de portiuni de ramuri (lastari) de la planta - mama, care sunt apoi puse la inradacinat cu scopul plantarii ulterioare.

In functie de varsta lastarului de goji, butasirea se poate face in uscat – adica cu ramuri de cel putin 1 an, sau in verd e, utilizandu-se ramuri verzi.

Cea de-a doua varianta se foloseste mai ales vara. Butasirea in uscat pentru arbustul de goji se executa in cativa pasi simpli. Pentru inceput, se aleg lastarii ce urmeaza a fi taiati. Acestia trebuie alesi dintre lastarii noi, de aproximativ un an.

Lastarii trebuie sa fie drepti si solizi, sa nu se indoaie usor in momentul in care se aplica forta asupra lor. Se recomanda ca ei sa aibe o lungime de 20 - 30 cm si un diametru la baza de aproximativ 10 mm.

Atentie! Trebuie evitata alegerea lastarilor daca acestia prezinta pete sau semne ale unei eventuale afectiuni.

Mai multe detalii despre demararea unei afaceri cu goji gasiti aici>>



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: gojiinmultire gojicrestere goji

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.8 din 5 - 87 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri - Infiintarea unei plantatii de goji

de Camelia Diaconu
02 Aug 2019
Determinarea, dar si grija absoluta trebuie sa fie principalele caracteristici ale fermierului care isi doreste sa transforme o cultura de goji...

Cultura de goji, o afacere profitabila pentru agricultorii romani

de Alina Constantinescu
03 Iul 2020
Pentru ca exista un interes crescut din partea romanilor pentru produsele naturale, cultivarea arbustilor goji promite profituri substantiale si...

Goji, merisoare sau aronia... cheia succesului la tara

de Idei de afaceri
26 Ian 2024
Fructele goji, merisoarele si aronia sunt considerate de nutritionisti o adevarata comoara datorita beneficiilor aduse sanatatii. Ele pot fi insa o...

7 motive pentru a cultiva goji, merisoare sau aronia

de Alina Constantinescu
26 Aug 2020
Sa consumi fructe proaspete este o adevarata placere, mai ales pentru locuitorii marilor orase, care nu au prea des ocazia sa evadeze undeva la tara...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]