Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Dacian Ciolos: Producatorii agricoli din Romania trebuie sa isi sporeasca capacitatea de colectare si stocare
Comisarul european, Dacian Ciolos, a declarat ca producatorii agricoli din Romania trebuie sa fie mai bine organizati din punct de vedere al capacitatii de colectare si stocare.
Dacian Ciolos a declarat ca organizarea mai buna a capacitatii de colectare si stocare va duce la negocieri mai bune pe piata iar productia agricola va avea de castigat.
Propriul meu plan de afaceri

Cresterea prepelitelor japoneze

Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cu ocazia conferintei "Agricultura si protectia mediului in Europa Centrala si de Est - Contributia lor la cresterea economica si dezvoltarea pietei muncii”, Dacian Ciolos a declarat ca Romania si tarile est-europene se afla la 1/3 fata de tarile vest-europene din punct de vedere al productiilor agricole la hectar.
"Sper sa existe intelepciunea si inteligenta de a utiliza acest potential de productivitate, nu doar prin exportul de materii prime ci si prin procesarea productiei aici si folosirea oportunitatilor de export atat pe piata europeana, dar mai ales pe piata internationala. Conditiile in viitor vor fi favorabile pe piata internationala pentru cei care vor fi in masura sa faca o agricultura competitiva din punct de vedere al pretului si al calitatii produselor si utilizarii resurselor naturale”, a declarat Dacian Ciolos in cadrul conferintei.
Referitor la situatia fermierilor romani, se precizeaza faptul ca ar putea juca un rol mult mai important in privinta valorificarii productiei agricole, daca s-ar creste gradul de organizare a infrastructurii de colectare si stocare.
„Mi se pare o pierdere pentru producatorii agricoli din Romania pentru ca, din punct de vedere al volumului productiei pe care o reprezinta, ar putea sa joace un rol mult mai important daca ar fi mai organizati, nu doar din punct de vedere juridic, ci si al capacitatii de a colecta si de a stoca productia agricola pentru a negocia direct pe piata comercializarea acestei productii. Cresterea gradului de organizare a infrastructurii de colectare si stocare a productiei ar putea duce la o crestere a valorii adaugate a productiei de materie prima pentru agricultorii romani, adica o parte mai mare din pret sa le ramana lor”, a mentionat Dacian Ciolos.
Comisarul European a mai subliniat faptul ca produsele romanesti au parte de toata deschiderea catre piata europeana, "pentru ca nu exista nicio bariera tarifara, aceleasi norme si standarde aplicandu-se sectorului alimentar din Romania cat si celui din Germania”.
sursa foto: www.freegreatpicture.com
Noutati si recomandari in agricultura
cele mai populare soiuri de mere romanesti si internationale
Marul este unul dintre cele mai vechi si raspandite fructe cultivate de om. Acest simbol al sanatatii, traditiei si diversitatii gusturilor are peste 7.000 de soiuri identificate in intreaga lume....citeste mai mult>>
uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor
Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>
Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>
Ghiduri practice

[GHID PRACTIC] Ghid practic Realizarea de sapun natural
Afla toate dedesubturile activitatii de realizare de sapun natural de la un producator cu ani intregi de experienta

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Realizati felicitari decupate Avantajul lor Se vand excelent si au o profitabilitate extraordinara la care alte afaceri pot doar visa

[GHID PRACTIC] Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Exploatati incredibila piata a felicitarilor Aceste produse carora poate nu le-ati acordat pana acum atentia cuvenita aduc venituri colosale si constante an dupa an Puteti castiga fara efort minimum 1 000 de euro net luna



Idei de AFACERI 2025
- 30+ Idei de Afaceri la tara. Din ce sa faci bani la tara
- Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere
- Afaceri de familie: businessuri mici si profitabile
- Colectia de Idei de Afaceri
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit