Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu ajung produsele fermierilor in supermarket-uri

61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multi romani se intreaba de ce gasim in supermarket-uri doar marfa de import, mai ales in conditiile in care Romania se lauda cu o productie record de legume romanesti.

"Principala problema este la fermieri care nu sunt bine organizati. De exemplu, legumicultorii trebuie sa inteleaga ca daca ai un contract trebuie sa-l respecti daca doresti sa prelungesti o colaborare.

Magazinele mari au de obicei plata la 21 de zile, iar in unele cazuri la 14 zile. Legumicultorii nu accepta toti astfel de conditii de plata, vor banii pe loc.

Apoi, cerintele la astfel de livrari sunt la anumite standarde: prospetime, calibru, ambalaj, transport. Nu in ultimul rand, supermarke-ul iti cere sa respecti o anumita periodicitate (doresc livrari constante pe toata durata anului) si cantitate.

Existo o anume traseibilitate pe lantul de livrare care trebuie respectata. Comerciantul, la final, cere sa respecti conditiile de livrare ca sa primesti banii", a declarat Mircea Croitoru, legumicultor in comuna Matca (judetul Galati) si vicepresedintele Asociatiei Nationale a Producatorilor Agricoli din Romania.

Importurile de fructe si legume ar putea cunoaste reduceri considerabile daca fermierii ar alege sa se grupeze in asociatii agricole care sa se concentreze pe procesarea si comercializarea produselor, spun reprezentantii agricultorilor, noteaza Romania Libera.


Tags: fermieri romanimarfa de import supermarketproductie record legumelegume romanestilegumicultori

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

uleiul horticol cum se foloseste pentru protectia plantelor

Uleiul horticol este o solutie eficienta si ecologica pentru protejarea plantelor impotriva daunatorilor si bolilor. Acesta reprezinta o alternativa prietenoasa cu mediul fata de pesticidele chimice traditionale....citeste mai mult>>

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

APIA da startul platilor ANT

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]