Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa investesti intr-o afacere cu coacaze negre

de Alina Constantinescu 27 Oct. 2016 5507
4 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fondurile europene in domeniul agriculturii au determinat orientarea romanilor spre deschiderea unei afaceri in acest sector. Daca te intrebi spre ce culturi ar trebui sa te orientezi pentru a avea asigurata desfacerea, avem raspunsul - cultivarea coacazelor.

Pentru romanii care se decid sa se implice in afaceri in agricultura, infiintarea plantatiilor de coacaz reprezinta o sursa excelenta de profit. Discutam despre afaceri agricole profitabile datorita faptului ca aceste fructe sunt foarte bogate in nutrienti si detin o multitudine de intrebuintari in medicina naturista. Fructele se folosesc pentru prepararea sucurilor, siropurilor, lichiorurilor, dulcetei, compoturilor, gemului, vinului.

De asemenea, si frunzele au un rol important: ele sunt folosite in tratarea a numeroase boli precum rinite alergice, astm, gastrite, migrene, afectiuni renale.

Folosirea in ultimii ani a medicamentelor pe baza de plante si orientarea spre o alimentatie sanatoasa au dus la o crestere spectaculoasa a cererii de fructe de coacaz.

Productia medie la hectar este de 8.000 kg, iar daca vindem fructele cu 6 lei/kg rezulta un venit anual de 48.000 de lei. Un lucru foarte important de stiut este ca cele mai productive soiuri pe plan mondial sunt Ruben si Tisel.

Pentru ca succesul afacerii sa fie garantat, aveti nevoie de material saditor care sa provina de la pepiniere autorizate. Un aspect deloc de neglijat il reprezinta alegerea soiului. Asadar, trebuie sa se tina seama de modul de valorificare al produtiei: pentru gemuri sa aiba pectina si mult zahar, pentru bauturi fructele trebuie sa fie suculente, etc.

Plantele se adapteaza usor la solurile si clima din tara noastra, aducand venituri importante cultivatorilor. O importanta deosebita trebuie acordata si perioadei de plantare. Astfel, anotimpul cel mai potrivit pentru cultivarea coacazelor este tomana, dupa caderea frunzelor, cand temperatura solului scade sub 5-6 grade Celsius, deoarece in acest fel se vor prinde mai bine radacinile.

Distantele de plantare trebuie sa fie de 2.5-3 m intre randuri si 1-1.2 m intre plante pe rand.

Recoltareea se face manual sau mecanizat, cu ajutorul unei combine speciale.


Sursa: pepinierelehida.ro


Tags: cultivarea coacazelorafacere cu coacazeafacere cu fructe de padurefonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

7 Idei de afaceri non-agricole la tara incepute cu fonduri europene

de Camelia Diaconu
22 Ian 2019
Mediul rural poate fi locul ideal de inceput o afacere. Sunt o serie de afaceri non-agricole pe care le poti incepe la tara si datorita ajutorului pe...

Afaceri in pomicultura: antreprenorii au solicitat fonduri europene de 268 milioane de euro

de Idei de afaceri
29 Nov 2017
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit pana in prezent 596 de cereri de finantare a proiectelor de investitii in exploatatii...

Afaceri in pomicultura: antreprenorii au solicitat fonduri europene de 268 milioane de euro

de Idei de afaceri
29 Ian 2018
Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a primit pana in prezent 596 de cereri de finantare a proiectelor de investitii in exploatatii...

Vrei o afacere in mediul rural? Acceseaza fonduri europene pentru o pensiune turistica!

de Alina Constantinescu
08 Dec 2017
Agroturismul poate fi considerat un stimulent pentru dezvoltare in multe zone rurale. Avantajele economice oferite de agroturism sunt multiple,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]