Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ferma de fazani. Ce trebuie sa stiti despre ouale de fazan
In primul rand, ferma de fazani e o afacere care poat fi demarata cu mai putin de 500 de euro! Iata cateva aspecte legate de cresterea fazanilor si de ouale de fazan.
In libertate, o femela poate depune intre 16 si 18 oua inainte de a incepe clocirea lor. In captivitate, numarul oualor recoltate de la o singura fazanita poate ajunge la 70 de bucati de-a lungul a trei luni: aprilie, mai si iunie.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Media de oua de fazan recoltate este situata in jurul a 55 de oua/femela.
Exista metode de stimulare artificiala a productiei de oua: femelele sunt inchise in custi luminate artificial si natural, succesiv, astfel incat perioada de lumina zilnica sa fie de 13 ore, incepand cu 1 martie.
La randul lor, masculii trebuie supusi acestui regim incepand cu o luna mai devreme.
Ouale de fazan au culoarea verzuie, uniforma, greutatea lor variind in functie de rasa si individ. Variatiile de greutate intre cel mai mic si cel mai mare ou produs de aceeasi femela poate atinge 6 g de-a lungul unui sezon.
Greutatea medie a oualor fazanilor comuni este de 33 g. Primele oua de la inceputul sezonuui sunt ceva mai mici (cam 32 g in medie), ele crescand de-a lungul perioadei de depunere, depasind aceasta greutate medie. In functie de rasa, ouale au greutati cuprinse intre 30 si 35 de grame.
Multi crescatori considera ca ouale din fiecare cuib sau sertar de incubator trebuie sa fie de aceeasi greutate si marime, dar cercetarile intreprinse in acest sens au demonstrat ca nu exista diferente de ecloziune intre ouale mari si cele mici.
Exista insa si alti factori de risc, cum ar fi carenta de calciu (care va conduce la o coaja prea subtire) sau nerespectarea perioadei de 24 de ore in care ouale trebuie sa se “odihneasca” dupa transport, inainte de a fi puse la clocit.
Detalii despre cresterea fazanilor <<<<<
Noutati si recomandari in agricultura
Plata subventiilor. Ce sume primesc fermierii
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua platile regulate pentru fermierii care au depus cererile unice de plata in acest an....citeste mai mult>>
APIA: Fermele mici vor intra pe lista de plata
Fermele mici vor intra pe lista de plata a Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura cu subventia de 98,80 de euro/hectar, care se achita la transa a doua de autorizari incepand cu 2 decembrie....citeste mai mult>>
Programul Rabla pentru tractoare ridica probleme
Programul "Rabla pentru tractoare" ridica probleme beneficiarilor. Procedura de inscriere ramane una destul de neclara, cel putin pana in momentul de fata, mai ales ca Administratia Fondului pentru Mediu nu a iesit in fata cu o ex...citeste mai mult>>
Articole conexe
Afacere la tara: cum se infiinteaza o crescatorie de fazani
de Alina ConstantinescuCresterea naturala a fazanilor. O pasare din ce in ce mai cautata
de Dragos CraciunCe presupune cresterea fazanilor pentru valorificare
de Octavian MandacheFerma de fazani. Alimentatia fazanilor
de Mirela RosuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit