Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de fazani. Ce trebuie sa stiti despre ouale de fazan

39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In primul rand, ferma de fazani e o afacere care poat fi demarata cu mai putin de 500 de euro! Iata cateva aspecte legate de cresterea fazanilor si de ouale de fazan.

In libertate, o femela poate depune intre 16 si 18 oua inainte de a incepe clocirea lor. In captivitate, numarul oualor recoltate de la o singura fazanita poate ajunge la 70 de bucati de-a lungul a trei luni: aprilie, mai si iunie.

Media de oua de fazan recoltate este situata in jurul a 55 de oua/femela.

Exista metode de stimulare artificiala a productiei de oua: femelele sunt inchise in custi luminate artificial si natural, succesiv, astfel incat perioada de lumina zilnica sa fie de 13 ore, incepand cu 1 martie.

La randul lor, masculii trebuie supusi acestui regim incepand cu o luna mai devreme.

Ouale de fazan au culoarea verzuie, uniforma, greutatea lor variind in functie de rasa si individ. Variatiile de greutate intre cel mai mic si cel mai mare ou produs de aceeasi femela poate atinge 6 g de-a lungul unui sezon.

Greutatea medie a oualor fazanilor comuni este de 33 g. Primele oua de la inceputul sezonuui sunt ceva mai mici (cam 32 g in medie), ele crescand de-a lungul perioadei de depunere, depasind aceasta greutate medie. In functie de rasa, ouale au greutati cuprinse intre 30 si 35 de grame.

Multi crescatori considera ca ouale din fiecare cuib sau sertar de incubator trebuie sa fie de aceeasi greutate si marime, dar cercetarile intreprinse in acest sens au demonstrat ca nu exista diferente de ecloziune intre ouale mari si cele mici.

Exista insa si alti factori de risc, cum ar fi carenta de calciu (care va conduce la o coaja prea subtire) sau nerespectarea perioadei de 24 de ore in care ouale trebuie sa se “odihneasca” dupa transport, inainte de a fi puse la clocit.

Detalii despre cresterea fazanilor <<<<<



Tags: ferma de familiefazanioua de fazan

Urmareste-ne pe Google News

Noutati si recomandari in agricultura

tipuri de sol

Solul reprezinta stratul superficial al scoartei terestre, format din particule minerale, materie organica, apa si aer. Acesta joaca un rol esential in sustinerea vietii, fiind mediul in care plantele isi dezvolta radacinile si is...citeste mai mult>>

APIA da startul platilor ANT

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a anuntat fermierii ca platile pentru Ajutoarele National Tranzitorii vor intra in procedura de plata "numai dupa aprobarea bugetului"....citeste mai mult>>

MADR anunta schimbari. Nerespectarea conditiilor de munca ii lasa pe fermieri fara subventii

Proiectul de Ordin pentru aprobarea Ghidului fermierului a fost pus in dezbatere publica de MADR....citeste mai mult>>

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]