Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de porci cu bani europeni - afacerea de succes a unui antreprenor din judetul Arges

de Stanciu Ioana 23 Mar. 2017 4669
4.5 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vrei sa iti dezvolti afacerea si ai nevoie de fonduri europene. Stiu, nu este usor sa le accesezi, birocratia este mare, dosarele sunt stufoase si proiectul este verificat cu mare atentie inainte de a primi unda verde. Cu toate acestea, in conditiile unei informari corecte, orice intreprinzator care are o idee de business si un dosar cu documentatia ceruta de autoritati va putea obtine bani europeni pentru afacerea sa. Iata un exemplu de succes, o afacere care a fost demarata cu finantare europeana.

Un antreprenor din judetul Arges a obtinut finantare europeana pentru construirea unei ferme de crestere a porcilor.

Ferma este amplasata in comuna Slobozia, o localitate cu traditie in dezvoltarea activitatilor agricole si agrozootehnice. Ideea a fost de a infiinta o ferma de crestere a porcinelor de 6.000 capete/ciclu de productie, cu o capacitate distribuita in trei hale.

Dosarul de finantare a fost depus in sesiunea octombrie 2010, iar in iulie 2011 s-a semnat contractul de finantare cu Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

Noua unitate rezultata in urma implementarii proiectului a fost conceputa si dotata astfel incat procesul de crestere si ingrasare a porcinelor in sistem  intensiv sa se realizeze prin utilizarea celor mai noi si performante tehnologii in domeniu, in concordanta cu cerintele Uniunii Europene.

Tehnologia moderna utilizata incadrul fermei, impreuna cu materialul genetic reprezentat de hibrizi de inalta clasa sunt factorii care au contribuit la cresterea porcilor (carcasele sunt de calitate superioara, cu strat mic de grasime si procent sporit de carne, in concordanta cu exigentele pietei). In aceste conditii, tehnologia folosita a contribuit direct la cresterea productivitatii muncii si implicit la administrarea fermei in conditii de rentabilitate economica ridicata, la realizarea unor conditii optime de lucru, precum si la protectia mediului.

Cu ajutorul fondurilor obtinute au fost construite trei hale de crestere a porcinelor la standarde europene, dotate cu echipamente specifice (furajare,  ventilatie, adapare), care sa asigure confortul necesar animalelor. Fiecare are o suprafata construita de 1.991,11 mp, cu doua compartimente a cate 1.000 de locuri pe compartiment, conectate la un tunel de legatura de 48 m, avand o capacitate totala de 6.000 de locuri pentru porci grasi, cu greutatea cuprinsa intre 35 - 110 kg.

Pe langa aceasta, a fost ridicata o hala - fabrica de nutreturi combinate si a fost achizitionat un filtru sanitar pentru suprafata totala de 820 mp si un filtru sanitar pentru patru angajati. In urma investitiilor, ferma a fost dotata cu o serie de facilitati care asigura premisele necesare cresterii productivitatii: un tanc de colectare dejectii cu suprafata de 24 mp, un post de transformare MT/JT de 420 KVA cu platforma de 25 mp, incinta pentru dezinfectie rutiera cu suprafata de 72 mp, gospodarie de apa, put forat de mare adancime, cu suprafata de 55 mp si laguna de stocare dejectii cu suprafata de 4.774 mp si capacitate de 10.000 mc.

Proiectul reprezinta un exemplu de succes deoarece solutia de constructie aleasa la acel moment era unica, prin sistemul de hale semirotunde, care gestioneaza eficient spatiul, prin nivelul de recirculare a aerului.

Cladirea a fost prevazuta cu un sistem amplu de iluminare (luminatoare in acoperis), iar peretii laterali au fost construiti din panouri din plastic dur.  In cadrul fermei au fost angajate trei persoane pentru ingrijirea efectiva a animalelor.


Sursa: RNDR - Bune practici, nr 3, anul II, octombrie 2014


Tags: ferma de porcicresterea porcilorafacere la tarafonduri europene

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Afacere la tara. Investitia necesara pentru demararea afacerii

de Idei de afaceri
30 Ian 2024
Investitia poate sa difere in functie de dotarile de care dispuneti deja, de dotarile pe care doriti sa le achizitionati, de furnizor sau de...

Afacere la tara - 4 Idei de culturi profitabile oricand

de Camelia Diaconu
04 Feb 2019
Tot mai multi oameni sunt dispusi sa lase agitatia marilor orase de-o parte si sa isi inceapa o noua viata intr-un loc curat si linistit. Mediul...

7 Idei de afaceri non-agricole la tara incepute cu fonduri europene

de Camelia Diaconu
22 Ian 2019
Mediul rural poate fi locul ideal de inceput o afacere. Sunt o serie de afaceri non-agricole pe care le poti incepe la tara si datorita ajutorului pe...

Afacere la tara: cum se infiinteaza o crescatorie de fazani

de Alina Constantinescu
13 Feb 2018
Apreciati in mod deosebit pentru savoarea carnii si frumusetea penajului, cresterea fazanilor reprezinta o afacere cu reale oportunitati pentru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Anunturi agricole gratuite
Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]